Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Saalhausen 108km

Soms denk je voor plek twee te rijden en win je uiteindelijk en soms denk je voor de winst te rijden en eindig je toch op plek twee. Zo gaat dat in mountainbike marathons. Dat eerste is prima natuurlijk, zoals een paar weken geleden toen een snellere concurrent lek bleek te zijn gereden en ik eerste werd. Deze keer, in Saalhausen, maakte ik de andere kant weer eens mee. Door de massale start van alle klassen en omdat je niet iedereen kent, weet je soms niet precies wie je medestrijders zijn. Met de twee concurrenten die ik wél zag dit keer (Mike en Rob) heb ik bijna de hele wedstrijd een mooie strijd gevoerd. Continu opletten en reageren op aanvallen bergop en steeds zorgen dat ik in de afdalingen wat tijd pak. Nibali-style! Redelijk tactische wedstrijd werd het zo, waarbij ik het zwaar had en soms eraan twijfelde of ik het bergop kon bijhouden, maar waar ik eigenlijk wel steeds de touwtjes in handen hield. De touwtjes die ik kon zien dan.

Mijn tactiek werkte in ieder geval, want in één van de laatste wat moeilijkere stukken kon ik een minuutje pakken in de afdaling en technische klim die erop volgde. Mijn volgeveerde Canyon LUX komt op dat soort stukken echt super tot zijn recht. Heerlijke fiets en mooi dat een marathon de mogelijkheid geeft om ook op techniek wat tijd te pakken. Dat zouden meer marathons mogen hebben. Het is per slot van rekening mountainbiken en geen wegkoers. Het minuutje voorsprong kon ik tot op de streep behouden, waardoor ik als eerste van ons kleine groepje over de finish kwam. Er bleek echter op weer één minuut voor mij nóg een M2 renner over de finish te zijn gekomen. Die was harder gestart en had ik nooit gezien, maar was dus wel echt sneller. Al met al een goeie wedstrijd gereden, behouden, niet veel fouten gemaakt, kansen gepakt en afgemaakt. Helaas niet voor plek 1, maar al met al toch zeer tevreden.

NardSaalhausen