Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard Saarschleifen Marathon, 500 punten RWP

Saarschleifen 2012

De Saarschleifen Bike Marathon is al jaren (dit jaar de 8ste aflevering) één van de leukste en zeker één van de best georganiseerde marathons is. Om een voorbeeld te noemen. 's Ochtends voor de start heeft de organisatie het parcours al 2x helemaal gereden, om ervoor te zorgen dat de markering perfect is. Foutrijden wordt hier echt lastig. Een ander voorbeeld van hun oog voor detail; elke uitstekende steen en wortel die een probleem kan opleveren in de afdalingen is voorzien van een vrolijk kleurtje, zodat je ze ziet. Prettige service voor een parcours dat je maar 1 keer (bij de 54km dan) rijdt. Over het parcours gesproken. Dat is absoluut de grote sterke van deze marathon. Veel afwisseling, veel singletrack, mooie technische stukjes en een hele zware staart.

De race ging voorspoedig tot ik m'n ketting en daarmee de aansluiting met de kop verloor. Dat is best jammer bij deze marathon vanwege een paar snelle stukken waar je goed kan profiteren door samen te werken. Hoeveel tijd dat kost weet je nooit, maar ik denk eigenlijk niet dat het veel had veranderd aan de uitslag. De eerste 3 van de M1 waren wel echt sneller. Ik ben dus vierde bij de M1 geworden en daar ben ik, ondanks de ondankbare 4, best tevreden mee. Lekker gereden gisteren én 500 puntjes voor de RWP cup!

Share