Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - NK XC

Dit zou mijn eerste NK bij de Masters 40+ worden, maar de uitslag stond al zo'n beetje vast voor ik gestart was. Het hele jaar ben ik tussen plek 6 en 10 gefinished, dus waarom zou het nu anders zijn? Het is wel een NK dus ik had me, door middel van specifieke trainingen, wel zo goed mogelijk voorbereid. In Groesbeek was het parcours flink veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar wat blijft is een flink hoogteverschil, dat elke ronde in een paar korte klimmetjes bedwongen moet worden. Ik had dus flink getraind op dat soort korte klimmetjes, wat mooi kan in de buurt van Austerlitz.

Na alle natte wedstrijden was Groesbeek een zeer welkome afwisseling. Eindelijk droog en warm! Warm betekent ook veel drinken en dat lukte niet echt goed. De verzorging, waar ik bedacht had elke tweede ronde flink te drinken was superkort, waardoor ik niet genoeg kon drinken. Dat, gevoegd bij het feit dat ik flink had doorgereden, zorgde in de laatste ronde voor beginnende kramp. Ik ging ervan uit dat dat geen probleem zou opleveren omdat het veld rond die tijd vaak al flink uit elkaar gereden is. Nu helaas niet.

Is dat misschien wat het NK speciaal maakt? Dat iedereen goed voorbereid is en hard wil rijden? Wat het ook is, voor mij eigenlijk onverwacht kwamen nog twee man voorbij in die laatste ronde, waardoor ik, ondanks kramp en vermoeiing toch nog stevig aan de bak moest. Ik kan er nog één terugpakken, maar de andere blijft me voor, waardoor ik op de 8ste plek eindig. Yep, tussen 6 en 10. Tevreden? Redelijk. Veel harder had ik niet kunnen rijden, maar door de slechte laatste ronde heb ik toch het gevoel dat ik nog iets hoger had kunnen eindigen. Dat probeer ik het volgende NK!