Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Nat en pech in Groesbeek

Groesbeek is de laatste race voor de Topcompetitie. Ik heb hier al flink wat wedstrijden van gemist, zodat deze race voor mij geen prioriteit heeft. Voor het aankomende NK kan ik echter wel wat training én wat puntjes gebruiken, zodat ik niet helemaal achteraan hoef te starten in Steenwijk. In Groesbeek wordt altijd een mooi rondje gefabriekt en willen ze nog wel eens wat extra's met het parcours doen. Ook dit jaar. In lijn met de welkome trend ook de Nederlandse MTB rondjes wat technischer te maken had de organisatie een mooi stijl stenen trapje gemaakt, waar je echt geconcentreerd vanaf moest om geen brokken te maken. Leuk extraatje in de overigens verder ook hele mooie ronde. Volgend jaar NK op precies dit rondje begreep ik.

 

Dat het rondje nat zou worden had ik de avond vantevoren al gezien. 's Avonds dus voor MK en achter XK erop en dat bleek een prima keuze. Heerlijk glibberen in de modder en wegrijden op de bochtige stukken. Aan de banden lag het niet dat het m'n slechtste wedstrijd van het jaar was... Waar lag het wel aan dan? Twee dingen. Ten eerste had ik voor geen rem. Hoe het komt weet ik niet, maar ik had opeens een stalen Pringle ipv een remschijf, met het effect dat m'n blokken voor bijna meteen op waren. Na de eerste ronde had ik alleen nog een achterrem. Op een rondje zoals Groesbeek, met flink hoogteverschil is dat niet handig. Ten tweede zakte m'n zadelpen in. Gisteren schoongemaakt en niet goed gemonteerd. Tijdens de wedstrijd twee keer gestopt en een tooltje geleend in de verzorging, maar hij bleef zakken naar maatje kinderfiets. Veel gestaan dus!

Wedstrijd om snel te vergeten. Over twee weken het NK en daarna een tijdje wat rustiger aan.

Share