Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Topcompetitie Paasbike

nard-clabbers-paasbike-2012

Paasbike. Fiets; OK. Banden; OK. Ik; och...

Tweede paasdag, Paasbike in Nieuwkuijk. Doen ze al jaren, maar voor mij zou het pas de tweede keer zijn dat ik daar ging rijden. Vorig jaar was ik er wel, maar met een net gebroken sleutelbeen zat er niet meer in dan bidons aangeven (met links...). De parcoursbouwers hadden er weer iets moois van gemaakt, met naast de 'traditionele' drop-off nu ook een heuse rock garden. Een strook grove keien in een afdaling. Leuke ontwikkeling en een goeie beslissing om het parcours steeds wat uitdagender te maken.

Omdat dit m'n eerste KNWU wedstrijd van het seizoen was, mocht ik achteraan aansluiten, wat in Nieuwkuijk wel echt een nadeel is, aangezien een groot deel van het parcours bestaat uit krappe singletrack. De vlakke stukken bleken lang genoeg om een paar mensen in te halen, maar voor mij hadden ze langer gemogen. Het parcours was wel een perfecte test voor m'n net gemonteerde X-King 29ers. Kort gezegd: als deze banden niet hadden bestaan, hadden ze uitgevonden moeten worden, speciaal voor dit parcours en deze omstandigheden, waarbij het parcours door de regen toch wat glibberig was geworden. Ik denk niet dat er een betere band is op het moment. Perfecte grip, soepel rollend, makkelijk tubeless te maken en niet zwaar (tussen de 510 en 550 gram). Ook de Apex fietst erg lekker op dit soort stuur-parcoursen. Goede balans, stijf, fijne geometrie. Mijn eigen vorm daarentegen was gewoon niet goed. Ik heb de hele wedstrijd geprobeerd naar voren te rijden, maar verder dean de 29ste plek kwam ik niet helaas.

nard-clabbers-paasbike-2012-2

Voor dit soort wedstrijden mis ik dus de capaciteit om steeds weer hard aan te zetten vanuit een bocht. M'n vermogen voor langere duur is al prima, en als ik eenmaal op gang ben ga ik best hard, maar vraag me niet snel te keren en draaien... Nog even op trainen dus.  Nu op naar de eerste marathon, daar moet ik met m'n huidige vorm wel redelijk meekunnen. Als voorbereiding gisteren nog even de Amstel Gold toertocht gereden met een clubje advocaten. Lang, nat en erg druk, maar je kan jezelf lekker moe maken op die klimmetjes zeg!

Share