Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Bergrace Arnhem

De Bergrace in Arnhem komt dicht in de buurt van een Nederlandse MTB klassieker. Voor mij zeker, want ik heb er van m’n 5de tot m’n 31ste gewoond. Dit jaar zou het in ieder geval een klassieke aflevering gaan worden, want het regende ’s morgens onafgebroken, waardoor het parcours, wat veel regen kan hebben, er glibberig en nat bij lag. Ik was blij met m’n Conti X-Kings voor en achter, waardoor ik elke beklimming heb kunnen rijden én in de afdalingen geen onnodige risico’s hoefde te nemen.

Twee jaar geleden had ik mijn beste Bergrace klassering ooit, derde, in Arnhem. Blijkbaar ligt het parcours me wel. Het is zeker niet typisch Nederlands (als in vlak, keren en draaien, gras, dijkje op en af, snel), maar met net wat meer hoogtemeters en net iets langere klimmen. Vorig jaar kon ik hier niet rijden, vanwege een gebroken sleutelbeen, dus was ik benieuwd hoe het me dit jaar zou vergaan. Een top 3 zou er niet meer inzitten, maar een top 10 wellicht? Mijn doel was in ieder geval om na deze race in het algemeen klassement in de top 10 te staan.

Zelfs dat laatste doel was 500 meter na de start al bijna onhaalbaar. Bij de start kwam ik niet goed in mijn pedaal en in de daaropvolgende klim raakte ik langzaam maar zeger ingesloten, waardoor ik rond plek 30 het bos in kon rijden. Dat is te ver in Arnhem, omdat je meteen nadat je het bos inrijdt een glibberig smal paadje hebt met wat wortels, gevolgd door een zeer steile, lastig te rijden klim. De eerste 15 oid kunnen hier rijden, de rest zet in ieder geval een voetje aan de grond of loopt een stukje. Zo ook ik, waardoor ik de eerste anderhalve ronde veel heb moeten geven om weer van voren te komen. Dat lukte aardig en op een gegeven moment lag ik tiende. Dat heb ik helaas niet vol kunnen houden, want ondanks heldhaftige pogingen van mijn kant werd ik in de laatste ronde nog ingehaald door een heel groepje, waardoor ik als 15de eindigde. Toch was ik redelijk tevreden, want in het algemeen klassement sta ik nu 9de. In Oosterbeek eerste startrij. Tot daar!

Toevoeging 8-6-'12:

Geen top 10, maar 11de algemeen. Er was iets misgegaan met de administratie. Nog steeds best tevreden met m'n prestatie in Arnhem. Veel harder ging niet, maar moet nu dus nóg harder fietsen in Oosterbeek.