Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Bergrace Oosterbeek

In Oosterbeek moest het toch een beetje gaan gebeuren. Na best goeie races, maar niet zulke goeie uitslagen, in Wageningen en Arnhem wilde ik nu toch echt een gooi doen naar de top tien. Zowel in de race als in het overall klassement natuurlijk. Geen half werk. De voorbereidingen waren in ieder geval goed. Ik had al een paar seizoensrecords gereden in de weken voor de race en had niet teveel getraind, zodat ik lekker fris aan de start stond. De omstandigheden waren ook goed, met een droog en snel parcours. M'n APEX voelde licht (is hij ook, 9,3 kg...) en ik had er best zin in!

 

Na een ontluisterende startprocedure: "ach blijf maar staan zoals je nu staat, dan starten we meteen", was ik meteen goed weg op het nieuwe startrondje. Geen verbetering wat mij betreft, het nieuwe startronde. Waarom al dat keren en draaien als je een mooi breed pad hebt om ons op los te laten!? Na het eerste startrondje lag ik wel derde, na een mooie inhaalmanoeuvre op de allereerste grasklim na de start. Het rondje erop bleef ik volgens mij mooi in de top tien, alle doelen binnen handbereik. Echter, ik had teveel gegeven en ik zakte terug. Helaas. Mooi geprobeerd, maar het leek erop dat mijn doelen ver, ver weg verdwenen. Er was één ding wat mij echter nog een beetje hielp in Oosterbeek. Op 1:13 oid kwam ik over de finish, waardoor ik nog een 4de rondje mocht rijden. Een beetje hersteld van de inspanningen kon ik in die ronde nog 2 mensen inhalen en wat tijd goedmaken. Eindresultaat: 12de in de wedstrijd, maar wel 9de overall gelukkig. In Lunteren, de laatste wedstrijd van de Bergraces, kan ik nog 8ste of 10de worden als ik (of anderen) geen hele gekken dingen gaan doen.

Tot Lunteren!