Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Houffalize

De Roc d’Ardenne is de noordelijk tegenhanger van het bekende Roc d’Azur bikefestival in het zuiden van Frankrijk. Daar is het altijd mooi weer lijkt het, wat het de perfecte plek maakt om het seizoen af te sluiten. Het grote succes van de Roc d’Azur heeft de organisatie geprikkeld om ook in onze streken zoiets te organiseren. En waar beter dan in het MTB mekka Houffalize? Jammer alleen dat het in Houffalize zelden mooi weer is, zeker niet in april. Een weekend Houffalize in de modder. Is er iets méér MTB dan dat? Voor mij niet. Is er iets uitdagender en moeilijker?

NardHouffa

Ook niet veel. Voor mij stonden er twee korte marathons/toertochten gepland tijdens deze editie. Na een zeer korte nacht vanwege de bruiloft van teammaatje Maarten mocht ik zaterdag om 12:30 aanschuiven voor de eerste, over 38km. Dat leek me een prima afstand! Door de modder was het parcours zwaar, maar ik sloeg me er toch redelijk doorheen. Voorop een Conti MountainKing en achter een XKing in de protection versie zorgden voor voldoende grip. In deze omstandigheden bleek ook weer de kwaliteiten van de RS1, die echt alles pakt en zorgt voor veel comfort en controle. Iets minder controle had ik over de bordjes. Nadat ik een heel stuk had afgedaald over wat later een enduro sectie bleek te zijn (!) werd het me langzaam duidelijk dat ik héél erg verkeerd zat. Einde verhaal en terug over de koude en natte weg naar de Canyon stand waar m’n jasje lag.

NardHouffa2
Canyon stond met een zeer grote stand op de ‘Happy Bike Days’, waar je testfietsen kon uitproberen. Leuk om even bij te kletsen bij de stand en bij het diner en mooi om de Canyon crew op deze manier beter te leren kennen en te zien wie er allemaal zorgen voor de fietsen én hun klanten in Nederland, België en Duitsland. Las me iets duidelijk werd is het wel de enorme betrokkenheid die de mensen van Canyon hebben bij hun producten maar ook bij hun klanten. Service met hoofdletters daar in Eindhoven.

De volgende dag stond er nog een tocht op de rol maar daar kan ik kort over zijn: die heb ik niet gereden. Té moe, nat, modderig en te weinig drive voor een wedstrijd die toch eigenlijk meer een toertocht is. Teruggereden en in Nederland genoten van de zon en een rustig ritje op de racefiets. Soms is níet rijden zo’n slecht idee nog niet.