Geboortedatum
08-08-1973
Woonplaats
Breda
Data
1.84m / 75kg / 45-195bpm
Opleiding
Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
Beroep/studie
Business Line Manager Gezonde Voeding, TNO
Wedstrijdcategorie
Masters 2
Aantal jaren MTB
20(sinds +/- 5 jaar meer wedstrijden)
Leukste MTB ervaring
2de etappe v/d Trans Schwarzwald 2011 winnen (in mixed team).
Sportverleden
Skateboarden
Overige sporten
Wat oefeningen in de huiskamer, beetje joggen in de winter.
Trainer
Ik en m'n wattagemeters
Sterkte
Trainingsdiscipline, vermogen voor langere duur.
Zwakte
Herhaalde sprints en puur sprintvermogen.
Doelstelling 2016
SforZ-Continental Marathoncup lange afstand: podium + top 5 (M2) in de afzonderlijke wedstrijden. NK XCM: podium
Beste prestatie
2010: 3e NK MTB Marathon M1 & 2de overall algemeen klassement Holland MTB Cup 75 min. Al weer 5x Nederlands Kampioen MTB Singlespeed, waaronder in 2012. Winnaar MTB Marathoncup Masters 2, lange afstand 2015
Slechtste sportmoment
Zelden, wel veel leermomenten. Gebroken sleutelbeen begin 2011 was wel slecht
Advies aan beginners
Weinig tijd? Train hard, train slim en rust goed uit.

Nard - Topcompetitie Steenwijk

De wedstrijd in Steenwijk is alweer de laatste wedstrijd van de vijf topcompetitie wedstrijden van dit seizoen. Het XC seizoen is met deze wedstrijd ook bijna ten einde. Begin september (7-9) is er nog het Beneluxkampioenschap in Zoetermeer endan is het echt afgelopen. Time flies! Ik maak me vanaf nu op voor de tweede helft van het seizoen, waarin ik meer marathons ga rijden ter voorbereiding op het NK marathon (de Bart Brentjens Classic op 13-10).

Ik mocht me bij deze wedstrijd eindelijk eens op de eerste startrij melden. Na de eerste 4 wedstrijden stond ik 5de in het algemene klassement. De start ging prima en ik reed in het wiel van Micha de Vries , tot ik bij een bocht na 400 meter (?) net iets teveel snelheid hield, waardoor ik opeens dwars over het pad stond. Dat koste me meteen 3 plekjes en een blauwe knie, waar ik de bovenbuis raakte. Na 2 van de korte, snelle en hobbelige rondjes op het mooie parcours zat ik samen met 2 anderen en ontstond er voor en achter ons flink wat ruimte. Na twee rondjes aanhaken besloot ik bij het begin van de een-na-laatste ronde aan te vallen. Ik pakte een gaatje en kon dat tot het einde volhouden, maar moest daar wel flink diep voor gaan. Wel een lekker gevoel om mijn aanval beloond te zien. Uiteindelijk finishte ik als 6de, wat me in het algemeen klassement nog naar een 4de plaats bracht.

Terugkijkend heb ik een heel constant topcompetitie seizoen gereden, met plek 6,7,8,9 en 10 als resultaat. Geen podium dus, maar wel een mooie 4de plek algemeen en geen uitschieters omlaag. Al met al ben ik tevreden en heb ik mijn doel voor wat betreft het eindklassement gehaald.