Super NK Marathon 2017!

De Bart Blubber Challenge zit er weer op, ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het NK Marathon.

De leden van het team hebben het goed gedaan tijdens deze loodzware editie, een top 10 voor Frank, en zelf een mooie bronzen plak voor Maarten! 

Hiermee bracht Maarten de teller op 5 medailles voor 5 edities! Niet veel marathonrijders kunnen dat zeggen!

Helaas wel DNF voor Nico en Mary Rose, maar dat kan gebeuren (maar de helft van de wedstrijdrijders hebben de finish kunnen halen, dat zegt wel wat)

Het marathon seizoen zit erop, even wat rust en plannen maken voor 2018!

Succesvolle marathon Langenberg

De generale repetitie voor het NK Marathon was afgelopen weekend een feit. Een parcours met veel hoogtemeters, nog extra verzwaard door de modder, wie hier goed rijdt is eenvoudig weg in vorm.

Dat geeft dus moed voor het aanstaande NK Marathon, want er werden mooie resultaten neergezet: Nico en Frank netjes in de top 10 van hun categorie en Nard en Mark zelfs 2e en 3e bij de Masters 2.

Prijzenregen bij Open NK

Bij het Open NK gisteren in Amerongen heeft het team beslag weten te leggen op maar liefst 5! podiumplekken. 

Mark prolongeerde zijn titel bij de Masters 2, met kort daarachter Nard op plek 2.

Bij de Masters 1, verloor Irjan nipt in de sprint de strijd om de titel en werd zodoende 2e, met daarachter op plek 3 Maarten.

En als kers op de taart werd Mary Rose ook nog 1e bij de Dames!

Hiermee scoorden ze natuurlijk ook weer de nodige punten voor de marathoncup, omdat het Open NK ook onderdeel was van de cup.

 

Drie keer podium in Rhens

Afgelopen zondag was het de 3e marathon cup wedstrijd in Rhens (Duitsland) waar het team 3 podium plekken wist te bemachtigen. Irjan was 3e overall en 2e in zijn klasse op de middenafstand, Mary Rose streed ook voor de winst maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 2e plek, en als laatste streden ook Mark en Nard om een podium plek waarbij de laatste met de prijzen naar huis mocht, net op plaats 3 bij de Masters 2.

Frank reed als enige de lange afstand en heeft weer een stap gemaakt in zijn herstel van al het blessure leed, uitgereden en top 25. Dat geeft moraal voor de wedstrijden die nog gaan komen.

Tweede cup wedstrijd achter de rug

Het was mooi weer in Emmelshausen en dat gaf moraal om hard gas te geven, met als resultaat 3 mooie podium plekken voor het team.

Mary Rose wist beslag te leggen op plek 2 bij de dames. Irjan streed lang mee voor de eindoverwinning bij de mannen, maar moest in de laatste 5km toch nog lossen bij Gijs en kwam er ook nog een Duitser overheen, uiteindelijk toch tevreden met plek 3.  Maarten kon net niet mee met de kopgroep maar haalde op het einde toch nog behoorlijk bij en eindigde op plek 5 algemeen, en plek 2 bij de Senioren 1.

Helaas knalde Nard na 200m al hard tegen het asfalt en was het onduidelijk of dit nu een DNS of een DNF was. Voor Mark Schepp was het een lekke banden regen, snel vergeten en weer door naar de volgende wedstrijd!

Marathon seizoen is begonnen!

Met de Hel van Groesbeek is dan toch echt (na een aantal XC wedstrijden) het marathon seizoen begonnen. Met Mark Schepp op P2 bij de Masters 2 zijn er goede zaken gedaan, en er zijn ook een flink aantal top 10 notering binnengesleept. Dat geeft goede moed!

Roel mag naar WK Marathon!

Met een mooie 20e plek in Girona heeft Roel zich geplaatst voor het WK Marathon 2017! Diepe buiging, een prestatie van jewelste op een extreem parcours.

Team zeer succesvol bij Open NK

Het was behoorlijk modderig bij de Open NK Marathon in Rursee, 3e wedstrijd van de mtb marathoncup. In de zware omstandigheden, gekenmerkt door modderige stroken en steile klimmen,  wisten Mark Schepp (1e), Nard Clabbers (1e) en Roel Verhoeven (2e) een groot deel van de medailles mee naar huis te nemen. Er werd hierdoor ook goede zaken gedaan voor de mtb marathon cup.

Een top weekend voor het team!

De kop is eraf, 2016 is begonnen

Na de trosteloze, natte winter kon er eindelijk weer gekoerst worden; Classique d'Alphen, Berlicum, Gert-Jan Theunissen Marathon en Veluwe marathon hebben we opgefleurd met onze opvallende nieuwe kleding!

Op naar de volgende wedstrijden in Apeldoorn en Groesbeek.

160x600