Geboortedatum
01-09-1984
Woonplaats
Spaarndam
Data
1.78m / 67kg / 43-219bpm
Opleiding
MSc. Electrical Engineering
Beroep/studie
Product Manager
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
Transalp 2011 & 2016, AlpenTour Trophy 2012, 2013 en 2016, Andalucia Bike Race 2018
Sportverleden
Krachttraining en MTB
Overige sporten
Krachttraining
Trainer
-
Sterkte
Korte en lange klimmen.Hoe steiler hoe beter.
Zwakte
Snelle afdalingen
Doelstelling 2018
Enkele marathon top-10 plaatsen op lange afstand in mijn categorie. Een podiumplaats in een marathon in mijn categorie. Top-5 in het klassement van de SforZ MTB marathoncompetitie
Beste prestatie
3e plaats SforZ-Rose marathoncompetitie 2013, 2e plaats Nutrixxion Trophy 2015
Slechtste sportmoment
5e dag TransAlp 2011 "Bijna-dood ervaring"
Advies aan beginners
Doe al snel aan wedstrijden mee

Mark van Schie - MTB Trophy Assen

Zo, de kop is er af! Na een paar wintermaandjes met veel trainingsuren om de basis op orde te brengen, stond zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen op de kalender. Na een ruime 2 uur in de auto en het tekenen voor de inschrijving kon het parcours verkend gaan worden. Samen met teamgenoot Maarten maar eens gaan kijken wat de organisatie voor ons in petto had. Allebei op onze nieuwe Apex, geleverd door CC5311, en in nieuwe kleding van SforZ Sports.

markvschie assen 2012

Tijdens het inrijden merkten we al snel dat het hier en daar best glibberig was. Omdat m’n wedstrijdwielen helaas nog steeds niet klaar zijn heb ik van CC5311 een paar mooie Quasar carbon tubewielen kunnen lenen. Gelukkig had ik ook m’n trainingswielen bij me, want de Geax Barro Race banden gaven me op dit parcours op wedstrijd snelheid niet genoeg vertrouwen. Na het wisselen van het voorwiel de warming-up verder afgerond en me samen met Maarten bij het startvak gemeld. Hoe de startvolgorde deze wedstrijd precies bepaald werd weet ik niet, maar Maarten stond in ieder geval een paar rijen voor me. Ik stond op de 6de rij, net iets achter het midden. Ik vond de start een stuk beter dan die van vorig jaar, omdat we nu meteen het strand op reden. Vorig jaar werd er op het asfalt gestart en ontstond er bij de eerste bocht het strand op al een grote valpartij. Na het startschot ging iedereen er als gebruikelijk volle bak vandoor. Dat was weer even wennen zo aan het begin van het seizoen! De eerste anderhalve ronde had ik het erg zwaar, en kon ik geen lekker ritme vinden. Ik zakte daardoor wat naar achteren. Na zo’n 20 minuten kreeg ik eindelijk een lekker ritme te pakken en kon de inhaalrace beginnen. Inmiddels waren er al flinke gaten ontstaan, dus voorzichtigheid was geboden om me niet nog een keer op te blazen. Plekje voor plekje kon ik naar voren schuiven, en dat ging de rest van de wedstrijd zo door. Helaas zat het er na een uurtje alweer op en reed ik als 28ste over de streep. Geen top uitslag, maar wel bij de beste helft. Het is weer even wennen aan de snelle starts, maar ik zie de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet. De motivatie is in ieder geval hoog, niet in de laatste plaats door de ondersteuning van alle sponsoren! Nu herstellen en op naar Berlicum!

Share

MarkvSchie2016MugShot

200x200

Recente Artikelen