Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Utrecht
Data
1.77m / 70kg / 40-190bpm
Opleiding
Koninklijke Millitaire Academie
Beroep/studie
Piloot
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
9+
Leukste MTB ervaring
Nederlands kampioen u23 in 2008
Sportverleden
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken
Overige sporten
Wielrennen,hardlopen
Trainer
Ik maak mijn eigen schema's
Sterkte
Techniek, explosiviteit
Zwakte
Onzuinige motor
Doelstelling
Ik wil dit jaar graag een paar keer op het podium staan in een nationale XC wedstrijd, Daarnaast ga ik dit jaar de BIKE transalp rijden samen met mijn zus.
Beste prestatie
36e plaats elite  Worldcup Mont St Anne ( Canada) 2011,  Nederlands kampioen u23(2008), Benelux kampioen u23(2009)  3e plaats EK team relay 2009,  18e WK elite u23 in Canberra, Australie (2009)
Slechtste sportmoment
Overtraind raken in 2010.  Enorm vervelend hoe je eigen fanatisme je prestaties kan verslechteren op zo'n moment.  Wel zeer leerzaam geweest
Advies aan beginners
Techniek, techniek, techniek..... hoe sterk je fysiek ook gaat worden, goed sturen blijft de basis om een snelle mountainbiker te worden!
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken

Irjan - Nordenau WINST!

Nordenau was een wedstrijd die ik begin van het seizoen al omcirkeld had in mijn kalender. Een van de hoogste plekken van noordwest Duitsland, en een parcours met leuke singletracks. De vorm voor de wedstrijd was goed, mooie supercompensatie van de transalp. Op de dag ervoor viel het met bakken uit de lucht, gekozen voor modderbanden en mezelf mentaal ingesteld op een paar uur door de stromende regen en modder stampen. Westrijddag nog steeds flinke regen.

Op de startklim zaten we met het hele team mooi voorin en ik merkte dat ik makkelijk meekon. Ik zag dat er veel naar elkaar werd gekeken en besloot om na 5 km weg te rijden, alleen. Dit ging prima en had op deze manier geen last van mensen voor me in de afdalingen. Na 30 km sloot de leider van de 30+ categorie bij me aan, even snel contact gehad en besloten dat onze belangen elkaar niet in de weg stonden.

Hierdoor mooi kunnen samenwerken, we hebben de laatste 10 km er nog een mooie strijd van gemaakt samen! Helaas koos hij in de sprint de verkeerde baan, waardoor ik zowel de overwinning in mijn categorie als de eindoverwinning pakte. Erg gaaf! 

Nu de goede vorm doortrekken, volgende week zal ik een meerdaagse op de weg rijden met de militaire selectie. Volgende mtb wedstrijd is Daun.

Nordenau