Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Nijmegen
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 20
Leukste MTB ervaring
Op de mountainbike naar het basiskamp van de Matterhorn, en daarna weer naar beneden richting Zermatt. De mooiste trails, een strakblauwe lucht, en het gevoel te kunnen lezen en schrijven met je fiets.
Sportverleden
Judo, Atletiek
Overige sporten
Wielrennen, hardlopen
Sterktes
Techniek, middellange klimmen, veel ervaring als wedstrijdrijder.
Zwaktes
Lange duurvermogen, te hard starten.

Irjan - Nordenau WINST!

Nordenau was een wedstrijd die ik begin van het seizoen al omcirkeld had in mijn kalender. Een van de hoogste plekken van noordwest Duitsland, en een parcours met leuke singletracks. De vorm voor de wedstrijd was goed, mooie supercompensatie van de transalp. Op de dag ervoor viel het met bakken uit de lucht, gekozen voor modderbanden en mezelf mentaal ingesteld op een paar uur door de stromende regen en modder stampen. Westrijddag nog steeds flinke regen.

Op de startklim zaten we met het hele team mooi voorin en ik merkte dat ik makkelijk meekon. Ik zag dat er veel naar elkaar werd gekeken en besloot om na 5 km weg te rijden, alleen. Dit ging prima en had op deze manier geen last van mensen voor me in de afdalingen. Na 30 km sloot de leider van de 30+ categorie bij me aan, even snel contact gehad en besloten dat onze belangen elkaar niet in de weg stonden.

Hierdoor mooi kunnen samenwerken, we hebben de laatste 10 km er nog een mooie strijd van gemaakt samen! Helaas koos hij in de sprint de verkeerde baan, waardoor ik zowel de overwinning in mijn categorie als de eindoverwinning pakte. Erg gaaf! 

Nu de goede vorm doortrekken, volgende week zal ik een meerdaagse op de weg rijden met de militaire selectie. Volgende mtb wedstrijd is Daun.

Nordenau