Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Nijmegen
Wedstrijdcategorie
Masters 1
Aantal jaren MTB
Ongeveer 20
Leukste MTB ervaring
Op de mountainbike naar het basiskamp van de Matterhorn, en daarna weer naar beneden richting Zermatt. De mooiste trails, een strakblauwe lucht, en het gevoel te kunnen lezen en schrijven met je fiets.
Sportverleden
Judo, Atletiek
Overige sporten
Wielrennen, hardlopen
Sterktes
Techniek, middellange klimmen, veel ervaring als wedstrijdrijder.
Zwaktes
Lange duurvermogen, te hard starten.

Irjan - Rhens P2

Afgelopen zondag stond de MTB marathon in Rhens op het programma. Een snel parcours, met veel klimmen en niet al teveel technische stukken. Na de vorige Sforz cup wedstrijd in Emmelshausen was ik benieuwd hoe het met de vorm gesteld was. Ik wilde erg graag weer podium rijden maar wist al wel dat het op een parcours als deze lastig zou gaan worden.

Met de startklim heb ik halverwege besloten om het tempo op te gaan voeren omdat de groep wel erg lang bij elkaar bleef. Al snel reden we met zo'n 10 man weg bij de rest van het veld en nadat de Duitser Marvin Schmidt( de latere winnaar) overnam begon ook onze groep uit elkaar te vallen. De enige die mee kon was ik... maar wel met erg veel moeite. Na zo'n 10 kilometer moest ik Schmidt laten gaan en heb ik een tijd alleen gereden. ik merkte dat ik teveel had moeten geven om erbij te blijven en besloot om het tempo even tijdelijk terug te schroeven totdat er een aantal renners bijkwamen waar ik mee samen kon rijden.

Dit pakte goed uit en uiteindelijk met een groepje van 3 een leuke strijd gehad richting de laatste klim. Hier viel de groep uit elkaar en ik had net niet de kracht om de snelste van onze groep eraf te rijden. Ik had al wel gemerkt dat ik de betere daler was, dus heb uiteindelijk nog in de laatste afdaling ( na wat kopwerk van Frank) druk gezet om nog naar P2 te komen. Uiteindelijk op 24 sec van de 2e plaats gefinisht. met een derde plek overall, een 2e plek in mijn categorie en een 1e plaats voor het klassement erg tevreden.

Volgende week Groesbeek, een parcours waar ik elke wortel ken!