Geboortedatum
09-12-1988
Woonplaats
Utrecht
Data
1.77m / 70kg / 40-190bpm
Opleiding
Koninklijke Millitaire Academie
Beroep/studie
Piloot
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
9+
Leukste MTB ervaring
Nederlands kampioen u23 in 2008
Sportverleden
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken
Overige sporten
Wielrennen,hardlopen
Trainer
Ik maak mijn eigen schema's
Sterkte
Techniek, explosiviteit
Zwakte
Onzuinige motor
Doelstelling
Ik wil dit jaar graag een paar keer op het podium staan in een nationale XC wedstrijd, Daarnaast ga ik dit jaar de BIKE transalp rijden samen met mijn zus.
Beste prestatie
36e plaats elite  Worldcup Mont St Anne ( Canada) 2011,  Nederlands kampioen u23(2008), Benelux kampioen u23(2009)  3e plaats EK team relay 2009,  18e WK elite u23 in Canberra, Australie (2009)
Slechtste sportmoment
Overtraind raken in 2010.  Enorm vervelend hoe je eigen fanatisme je prestaties kan verslechteren op zo'n moment.  Wel zeer leerzaam geweest
Advies aan beginners
Techniek, techniek, techniek..... hoe sterk je fysiek ook gaat worden, goed sturen blijft de basis om een snelle mountainbiker te worden!
Judo, Atletiek en vooral heel veel mountainbiken

Irjan - Rhens P2

Afgelopen zondag stond de MTB marathon in Rhens op het programma. Een snel parcours, met veel klimmen en niet al teveel technische stukken. Na de vorige Sforz cup wedstrijd in Emmelshausen was ik benieuwd hoe het met de vorm gesteld was. Ik wilde erg graag weer podium rijden maar wist al wel dat het op een parcours als deze lastig zou gaan worden.

Met de startklim heb ik halverwege besloten om het tempo op te gaan voeren omdat de groep wel erg lang bij elkaar bleef. Al snel reden we met zo'n 10 man weg bij de rest van het veld en nadat de Duitser Marvin Schmidt( de latere winnaar) overnam begon ook onze groep uit elkaar te vallen. De enige die mee kon was ik... maar wel met erg veel moeite. Na zo'n 10 kilometer moest ik Schmidt laten gaan en heb ik een tijd alleen gereden. ik merkte dat ik teveel had moeten geven om erbij te blijven en besloot om het tempo even tijdelijk terug te schroeven totdat er een aantal renners bijkwamen waar ik mee samen kon rijden.

Dit pakte goed uit en uiteindelijk met een groepje van 3 een leuke strijd gehad richting de laatste klim. Hier viel de groep uit elkaar en ik had net niet de kracht om de snelste van onze groep eraf te rijden. Ik had al wel gemerkt dat ik de betere daler was, dus heb uiteindelijk nog in de laatste afdaling ( na wat kopwerk van Frank) druk gezet om nog naar P2 te komen. Uiteindelijk op 24 sec van de 2e plaats gefinisht. met een derde plek overall, een 2e plek in mijn categorie en een 1e plaats voor het klassement erg tevreden.

Volgende week Groesbeek, een parcours waar ik elke wortel ken!