Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiën, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - 4 uur Zeeleeuw en Langenberg Marathon

2 wedstrijden met 2 totaal verschillende gezichten, maar dat maakt het MTB en nou zo’n mooie sport!! De eerste was een 4uurs teamwedstrijd bij MTB de Zeeleeuw. 4uur lang 1 of 2 rondjes achter elkaar volle bak rammen en de week erop lang en steil klimmen door de modder. Vooraf was voor beide wedstrijden het podium het doel en ik kan al verklappen dat dat bij beide met 2x een p3 ook gelukt is.

Bij de vrienden van de Zeeleeuw hadden ze een mooi, zwaar en lang rondje neergelegd. Snelle stukken werden afgewisseld met technische trails en steile klimmetjes. Ook moest je 2x per rondje de fiets even af wat het nog zwaarder maakte. De benen waren goed en ondanks dat ik 3 rondjes meer reed dan mijn teammaat kon ik alle rondes binnen 20 sec van elkaar houden en waren het ook de snelste rondjes van het hele veld. Ondanks een slippertje in de eerste ronde die 40sec koste hebben we de hele wedstrijd kunnen meedoen om de eerste 2 plekken. Helaas trokken wij uiteindelijk aan het langste eind en was p3 het maximaal haal-bare. Het was overigens een erg goed georganiseerde wedstrijd! Aan alles was gedacht, gratis sportdrank en voeding tot een pastamaaltijd aan het einde.

Langenberg was een heel ander verhaal. Weer die kou en vervelende modder! Weer geen omstandigheden die mij passen. Vandaag zou ook de beslissing vallen in de eindstand om de SForze MTB Marathoncup. Zowel teamgenoot Nard als ikzelf hadden 3x de 1000 punten binnen gesleept en degene die vandaag als eerste over de streep zou komen en de 100 punten zou pakken was de winnaar. Gezien de vorige modder marathons was Nard de grote favoriet en dat maakte hij ook waar. Na de start die samenviel met de lange afstand ging het gelijk steil omhoog en ook het tempo was gelijk moordend. Ik voelde al meteen dat het voor mij te hard ging en moest na een kilometer of 5 Nard al laten gaan. Ik besloot vooral goed op wattage omhoog te rijden en op de afdalingen niet te rusten maar ook daar een strak tempo te rijden. In het begin vlogen de rijders mij links en rechts voorbij. Man man was ik nou zo slecht vandaag? De modder en lange steile klims begonnen al redelijk snel bij een aantal van de mannen die mij inhaalde in te hakken. Langzaam maar zeker begon ik vanaf het begin 2de ronde mannen terug te pakken. Een grote groep van 9 man kwam in het vizier en wat opviel dat was dat ik met name in de afdalingen veel terrein goedmaakte. Ik haalde de groep bij en het gejojo begon. Omhoog haalde de hele groep mij in en kwam ik als laatste boven, maar na de afdaling reed ik alleen weer voorop. Dit ging even zo door tot het moment dat er steeds minder mannen mij nog inhaalde op de klims. De laatste 7 kilometer reed ik helemaal alleen, iedereen was eraf en ik kon in de laatste afdaling nog vol gasgeven en nog 2 man inhalen. Nard heb ik helaas niet meer terug gezien, maar uiteindelijk was ik nog best tevreden met p15 algemeen en p3 bij de 40+.

Volgende week nog de Hondsrug classic. Een wedstrijd die mij wel ligt. Zo hard mogelijk over single trails raggen, elke bocht op de pedalen en tegen de 30 gemiddeld 60km wegpoetsen! Ik heb er in. Daarna begint de Veluwse wintercompetitie ( die ik na 3x een p2 in het eindklassement nu wil winnen ) en gaan we weer trainen voor een nieuw seizoen. Volgend seizoen wil ik vaker op het podium van de landelijke xc wedstrijden komen en een treedje hoger in de Sforz MTB Marathoncup! Ik weet wat mij te doen staat dus.