Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiën, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Nordenau/BFB/Daun

Nordenau, 4uur solo Bikefestival Brabant en Daun

Het was weer een serie wedstrijden waarin er veel gebeurde. In Nordenau was het de pechduivel die roet in het eten gooide en mij ook als kers op de taart voorzag van een paar behoorlijk gekneusde ribben. Vooraf gaand aan de wedstrijd in Nordenau heeft het ook 50 uur non stop geregend en modder en ik zijn geen grote vrienden dus de zin was ver te zoeken. Gelukkig bleek het parcours verrassend goed en snel in tegenstelling tot mijn benen. Ik heb overigens (zeker bij kou en regen ) een hele goede warming up nodig en deze was er volledig bij ingeschoten en dat bleek gelijk na de start want ik moest al mijn concurrenten al vrij snel laten gaan. Ik schakelde over op modus constant rijden en dat ging eigenlijk prima, tot ik in een trail met veel wortels en stronken er 1 raakte met mn trapper en voorover het stuur tegen de grond smakte. Ik voelde gelijk dat mn ribben flink geraakt waren en ging vanaf dat moment in de overlevingsmodus. Dit was helaas van korte duu want bij het schakelen van mn buiten naar binnenblad vouwde mn ketting op en sloeg vast tussen mn buitenblad en voorderreilleur. Wat reste was een lange wandeling naar start finish en weer een DNF.

Na Nordenau had ik 3 weken om te herstellen van de ribben richting de 4uur solo bij bikefestivalbrabant en de marathon in Daun. Op zich herstelde de ribben redelijk goed en kon ik ondanks de pijn wel door trainen. Over Brabant kunnen we kort zijn. Dat was een prima wedstrijd waarin ik de laatste 2,5 samen heb gereden met MTB icoon Bart Brentjens en 1,5 ronde voor het einde me meerdere moest erkennen in deze topper. Wel tevreden met het constante tempo en weinig verval.

Dan Daun. Ik moest nog 1 resultaat hebben om geklasseerd te worden in het klassement. De strijd met teamgenoot Nard Clabbers is dermate spannend dat de laatste 2 wedstrijden elke seconde telt. Helaas helaas ook in Daub weer stromende regen, geen warminig up en dus geen ideale omstandigheden voor mijn persoontje. De start ging eigenlijk best ok. Zat continu in de buurt van Nard en had me voorgenomen om zijn wiel niet meer uit het oog te laten, wat helaas maar 10km lukte. Ik kwam volledig alleen te rijden maar kon me ondanks de tegenvaller dat ik Nard moest laten gaan goed blijven doortrappen. De laatste 10km pakte ik nog wat mannen terug en kwam uiteindelijk als p14 alg en p4 in de 40+ over de finish. Nard had op zn nieuwe HT een erg sterke dag en pakte 4 minuten. Conclusie; zowel Nard als ik hebben 3x 1000 punten, wat betekend dat de laatste wedstrijd in Langenberg de beslissing gaat brengen,waarbij ik mezelf gezien de resultaten in de Duitse marathons de underdog ben.

Volgende halte 4u duo’s bij onze vrienden van MTB de Zeeleeuw. Een mooie snelheidstraining nog alvorens le grande finale een week later.