Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Open NK winst!

Met de wedstrijden in Groesbeek, Amerongen en Apeldoorn is er een einde gekomen aan het eerste deel van het seizoen. In Groesbeek reed ik de 105 minuten meetellend voor de NL Cup. Deze wedstrijd eindigde teleurstellend in een 4de plek door een haperende tijdwaarneming waardoor we veel te kort reden. Ik wilde deze wedstrijd gezien het loodzware parcours rustiger benaderen dan normaal en me focussen op de laatste 2 rondes. Dit viel dus in het water doordat ik na 90 minuten werd afgevlagd.

De wedstrijd die volgde was het open nk, onderdeel van de Sforz MTB Marathoncup. Het was de 4de wedstrijd in de reeks en omdat het mijn trainingsgebied is was deze wedstrijd de wedstrijd die ik perse wilde winnen. De omstandigheden waren beter dan verwacht en de ronde lag er prima bij. Inrijden is traditioneel lastig omdat iedereen al een half uur voor de start aan het dringen is voor de posities op de eerste rij. Na een prima start kwam ik na een km of 9 alleen te rijden. De top 4 had ik moeten laten gaan en achter mij was een gaatje gevallen en kon oa teamgenoot Nard niet volgen in een technische afdaling. De benen voelde goed en ik kon halverwege de 1ste ronde aansluiten bij teamgenoot Maarten Janssen waarmee ik tot een km of 7 voor het einde samen bleef. Maarten was zoals verwacht in de eindfase nog een stuk frisser en wist met een goed eindschot nog de nr 3 terug te halen. Ik zat zelf tegen de kramp aan te fietsen en hield vooral in de gaten of er geen concurrenten van achter kwamen. Dit bleek niet het geval en ik kwam hierdoor als 5de algemeen over de streep en als 1ste in de 40+ en dus prolongatie van de ONK titel. Uiteraard ook nog 1000 punten voor de Sforz Marathoncup en daarmee nu 3x de volle buit. Nog 1 overwinning en de winst in het eindklassement is binnen, wat gelijk de 2de doelstelling voor dit seizoen is.

OpenNK kort M2

De dag na Amerongen stond de laatste wedstrijd in de nl cup op het programma en wel in Apeldoorn. Ik stond 5de in het klassement maar als ik top 10 zou rijden dan zou ik nog 4de worden na het schrappen van de 2 schrapresultaten. De benen voelde uiteraard niet top, maar eigenlijk ook nog niet eens heel slecht. Het rondje was best pittig en vooral 1 waar vermogen trappen de doorslag zou geven. De start was prima en de eerste 4 rondjes kon ik me nog redelijk staande houden op p5. Mn Hartslag was overigens behoorlijk laag met 156bpm gem, waar ik normaal in xc wedstrijden 164bpm haal. De laatste 4 rondjes zakte de hartslag echter nog verder en kwam zelfs onder de 150bpm uit. Ik werd nog door 3 man ingehaald en moest echt knokken om de gang erin te houden. Ik moest overigens ook finishen want anders had ik te weinig resultaten voor het eindklassement. Gelukkig kon ik het verval opvangen en finishte ik als 8ste en dus op p4 in het eindklassement, waar ik vooraf voor had getekend.

ApeldoornXC

Nu 2 weekje met vakantie en dan maar eens kijken wat we van deel 2 van het seizoen kunnen maken. In ieder geval gaan we in deel 2 iets langere wedstrijden meepakken en ook voor het eerst het NK marathon. Ambities heb ik daar totaal niet maar we moeten toch een keer geloven aan het echte werk he!