Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiën, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Rhens P4

Gemengde gevoelens over Rhens

Vandaag de kortste wedstrijd uit de Sforz MTB Marathoncup en wel in Rhens. We besloten ’s ochtends aan te rijden aangezien de start pas om 10.15u was. Vroeg vertrokken en reeds om 8.30 u aangekomen in Rhens wat meer dan voldoende gelegenheid gaf om goed in te rijden. Omdat bij deze korte wedstrijd de start van groot belang is en je gelijk van voren wil zitten besloten we om de gehele startklim te rijden als warming up. Al snel werd duidelijk dat de startklim in de eerste kilometers niet steil genoeg was om daar verschil te maken. Pas na een paar kilometer kwam er een eerste steil stuk gevolgd door een haakse bocht. Dat was het punt om te zorgen dat we goed voorin zouden zitten.

Zo gezegd zo gedaan. We zaten goed voorin bij het steile stuk en ik kon redelijk meekomen met de voorste. Enige puntje van zorgen was wel dat zowel wattage en hartslag op vrijwel maximaal zaten. De groep brak en ik kwam in een grote 2de groep te zitten waar even later ook teamgenoot Nard aansloot. We zaten inmiddels op een kilometer of 8 en naderde de top van de eerste lange klim. Vanaf dat moment werd het een hele rare wedstrijd waarin hollen en stilstaan het motto was. Een aantal reed volle bak de klims op om vervolgens in de afdalingen weer van het gas te gaan terwijl ik meer koos voor op wattage de klims op en gasgeven op de afdaling en grasstukken. Dit resulteerde in een situatie dat er eigenlijk niet werd samengewerkt en het steeds een beetje stilviel op de vlakke stukken. Eigenlijk waren Nard en ik de enige die een beetje kop over kop het werk deden en probeerde het tempo gelijkmatig te houden. Ik probeerde in de laatste 10km in de afdaling een paar keer weg te rijden wat lukte, maar werd vervolgens elke keer in de klim weer ingerekend. De klimmersbenen zijn er nog steeds niet voor mijn gevoel. De laatste hele steile klim deed mij piepen en kraken en ik moest een gaatje laten in het begin van de klim. Het gaatje wist ik vervolgens gelijk te houden tot aan de top. Een kleine 10 seconden lag ik achter op oa teamgenoot nard en na later bleek een andere Duitse 40+ er. 10 sec dichtrijden in de laatste afdaling moest te doen zijn gezien het wedstrijd verloop. 1 voor 1 raapte ik de mannen weer op en onderaan de afdaling bij het inkomen van het dorp sloot ik weer aan bij Nard. Ik wilde er eigen op en over gaan maar de smalle trails boden geen ruimte om uberhaupt in te halen. Dan maar wachten op de eindsprint, want voor mijn gevoel reden we op podiumkoers. Bruggetje over, stoepje af, stoepje op, bocht om,…what the F***, de finish???? Damn dat was een dompertje zeg. De domper werd eigenlijk nog wat groter toen ik hoorde dat Nard 3de was geworden en ik dus net naast het podium had gepiest en de nummer 2 bij de 40+ op slechts 11 sec voor ons zat. De nummer 1 bij de 40+ was zeg maar een maatje of 3 te groot. Dat voorspelt weer een zware winter als we willen gaan voor de hoogste treden op het podium 

Welke conclusie moet ik nou trekken over vandaag?? Poe,..mijn gevoel zei eigenlijk het ging niet slecht,..maar het was zeker niet mijn beste dag. Podium was met 0,9 sec en 11sec wel heel dichtbij. Had er meer ingezeten ja misschien, maar nard en de nr 2 waren net 0,01% beter. Wel 1000pnt voor het klassement dus dat was mooi en niks verloren op Nard,..ook positief. Ik reed wel een nieuw wattage record op 20 en 30 minuten en kijkend naar de stress grafiek is eigenlijk de conclusie dat ik de wedstrijd heb verloren in de eerste klim, iets minder positief . Te hard gestart en daarna niet meer de wattages kunnen rijden die nodig waren om het verschil te maken. Conclusie is dan ook gewoon een degelijke wedstrijd met als leerpunt toch meer discipline opbrengen om niet te hard te starten. Die wattage meter hebben we natuurlijk niet voor niets he!

Volgende wedstrijd de Hel van Groesbeek 105 min NL cup als ideale voorbereiding op de volgende wedstrijd uit de marathoncup in Amerongen,..mijn home ground en open NK. Amerongen is voor mij toch wel 1 van de speerpunten dit seizoen. Ik ken hier elke bochtje en hobbeltje, hier wil ik winnen, alles minder is een teleurstelling.