Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - 4uurs duo de Zeeleeuw

Vandaag een wedstrijd voor de fun en wel de 4uurs teamrace van MTB de Zeeleeuw in Castricum. Ondanks dat het NK marathon op dezelfde dag was stonden er toch zo'n 130 teams incl een 10 tal solo rijders aan de start. Ik had de Canyon gezien het droge weer van de afgelopen weken voorzien van de super snelle Continental speedking. Mijn teammaat was vandaag Ramon, waar ik regelmatig een rondje fiets. Aangezien hij geen wedstrijd rijder is zou ik vandaag ongeveer 2,5 uur op me nemen en Ramon de overige 1,5 uur.

4uurmtbdezeeleeuw01

Ondanks dat het vandaag voor de Fun was proberen we natuurlijk wel te gaan voor de podium plaatsen, vandaar dat we redelijk vroeg op pad gingen om het parcours nog even goed te verkennen. Daar aangekomen snel de bidonnen en powerbar gels en repen in de wisselzone gezet en inrijden maar. Al snel bleek dat het rondje van 6km er heel zwaar bijlag. De ondergrond was heel vettig en op veel trails was de ondergrond zacht. Poe dat rolde niet echt lekker. Verder een aantal pittige korte klimmetjes, 2 mulle niet te fietsen klims en een paar tricky afdalingen. Kortom,..start belangrijk, want inhalen ging moeilijk worden. Zo gezegd zo gedaan. Vanaf p40 in de eerste ronde opgeklommen naar p3 en omdat de tactiek was om vooraan te rijden en dan te kijken mijn teammaatje het voor elkaar kon krijgen om rond de podiumplekken te blijven rijden, wisselde we niet maar reed ik nog een 2de ronde volle bak door. De tactiek werkte perfect. Met een voorsprong van een seconde of 15 wisselde we als eerste.

4umtbdezeeleeuw02

Helaas was de tegenstaand net te sterk ( deden ondanks het NK toch een paar hele snelle jongens mee) om de podiumplek tot het einde vol te houden. Na ruim een uur waren we gezakt naar p3 en ondanks nog een dubbele ronde volle bak zakte we uiteindelijk naar p5 op een paar minuten van het podium. Helemaal geen slechte prestatie en met mijn eigen wedstrijd was ik ook zeer tevreden. Alle rondes kon ik binnen 30 seconde van elkaar rijden, dus de vorm is er nog steeds.Overigens vandaag mn hartslag omslagpunt weer verhoogd.

4umtbdezeeleeuw03

Ook vandaag blijkt overigens weer wat een fijn bandje de Speed King is. Ondanks de nattige vette ondergrond meer dan voldoende grip, zowel in het bos als op wegstukken. Rollen doet het bandje als een malle. Hopelijk blijft het droog want dan blijft de Speed King mooi op de Canyon liggen voor de racebaan volgende week in Gieten bij de Hondsrug Classic. Kunnen we mooi al ff trainen voor het NK Marathon in 2018, wat schijnbaar ook op deze hoge snelheidslijn wordt verreden. Wat we daarvan vinden laten we maar even in het midden :)