Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Assen

Vandaag een wedstrijd ver weg, namelijk in Assen. De start van de 40+ was al om 9.30u,..oei dat is vroeg opstaan zo op vaderdag. Wekker om 5.45u en ondanks de vroege tijd toch vaderdag kadootjes en eigen gemaakte energiereep, waardoor ik gelijk lekker op stond. 6.45u zat ik in de auto om lekker op het gemakje met de stoelverwarming aan naar Assen te rijden.

Daar aangekomen zag het er behoorlijk nat uit, maar aangezien een aantal stukken over het strand gingen was dat niet erg. Voordeel van het als eerste starten is dat al het inrijden op het parcours kon plaatsvinden. Wat gelijk opviel was dat het rondje toch behoorlijk was aangepast en gelukkig ten goede. Er zaten meer klimmetjes in en ook het gehalte singletrail was toegenomen. Er zat een goede flow in het rondje. Enige vervelende waren de grasstukken met flinke kuilen erin. Tijdens het inrijden nog wel even onderuit gegaan op een heel glad stukje fietspad waar je vanuit een afdaling op kwam en gelijk linksaf weer omhoog moest. Pakte met het achterwiel net even het randje mee en lag op de grond. Dit alles ging met lage snelheid dus verder geen schade opgelopen behalve dan het dopje van mn grip.

Na het kunststukje met de punten in Montferland had de KNWU ook bij deze wedstrijd weer een mooie verrassing. Vandaag starte de kleine 50+ groep in een eigen wedstrijd, waar natuurlijk niks mee mee is,..totdat je de rijders de punten gaat geven in het 40+ klassement waarbij de winnaar gewoon 100 punten ( en de rest van de top 10 de punten die de top 10 40+ ook krijgt) scoorde terwijl deze normaal niet of nauwelijks in de top 20 rijdt bij de 40+. Ik begin steeds minder te snappen wat het doel is van deze xc competitie als er schijnbaar met de grootste willekeur punten worden uitgedeeld. Hoe kan je als serieuze wedstrijdrijder zo niet serieus worden genomen door je eigen sportbond?? Wat is het nut nog om soms 3 a 4 uur in de auto te zitten als je inspanning geen enkele waarde heeft. Het halen van je doelen in deze onregelmatigheidscompetitie wordt zo wel heel lastig!

Hoe ging de wedstrijd zullen jullie je nu wel afvragen :) Nou eigenlijk net als vorige week. Een goede start waarbij ik op p3 kwam te liggen en uiteindelijk in het middenstuk het even moeilijk kreeg in het gevecht om p6,7,8,9 en op een gegeven moment op 20m van de nummer 6 kwam. Ondanks nog een laatste maximale inspanning waarbij de hartslag nog naar 96% van de max ging moest ik in de laatste ronde helaas passen. Freddy van de Schroot haalde me bij en ik moest Arno Gouweleeuw en Stijn Boek laten gaan. Damn weer zo dichtbij een hele goede prestatie maar toch ook weer zo ver weg. P9 is niet meer de plek waar ik het voor doe, ik wil meer, maar hoe gaan we dat doen?? Aangezien het vaderdag was heb ik mezelf maar een wattagemeter kado gedaan,..nu zijn er geen excuses meer!!! Mn Canyon was er ook blij mee! Hier jonguh voor vaderdag, omdat je me tot nu toe nog nooit in de steek gelaten hebt. Nu naar de auto, traditioneel de stoelverwarming aan en een lekkere aardbei recovery shake erin van Power Bar,..lekker spul hoor :)