Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Rhens 50km

Eindelijk was het zo ver. Na 5 weken geen wedstrijden, 2 kilo afvallen en redelijke trainingsarbeid stond de 1ste wedstrijd voor de Sforz Continental MTB Marathon cup op het programma. Op zaterdag met de mn broertje en de gebroeders Wiggers al afgereisd naar Rhens om daar op zondag de Canyon Rhein Hunsruck MTB Marathon te rijden. Het weer voor de met 50km en 1400HM vrij korte wedstrijd beloofde weinig goeds. Op vrijdag was er al veel regen gevallen en op de diverse weerberichten werd gesproken van veel regen. Rond etenstijd begon het al licht te regenen en de vele rode plekken op de buienradar beloofde weinig goeds. Na een heerlijke maaltijd, een voor mijn doen goede nachtrust 's ochtends snel naar buiten gekeken en naar de buienradar en wat bleek, het was droog en het bleef droog. Met deze mooie verassing steeg de zin in de wedstrijd enorm. Ff goed ontbijten en op tijd naar de start om vooraan plaats te nemen. Helaas was er geen tijd om in te rijden aangezien iedereen al vroeg ging opstellen

We stonden heerlijk al in het kort en de start verliep goed. Gelukkig ging het niet gelijk vol gas want ik heb enorm veel moeite om gelijk hoog in de hartslag te rijden. Gelijk na de start haalde we al 100km rijders in die eerst een lus hadden gereden en een blik op hun fietsen baarde mij toch wel zorgen. Die fietsen zaten namelijk onder een hele dikke laag modder,...oeps dat hadden we niet verwacht en de keuze voor 2x Continental Race King was ineens een wat minder goede keuze.

Na een aantal kilometer redelijk rustig aan ging de gaskraan helaas wat verder open en zag ik de kopgroep heel langzaam bij me wegrijden, met daarin 2 grote concurrenten. Mijn hartslag zat inmiddels op standje maximaal al voelde de benen niet zo aan. Ik besloot toch maar even mn eigen tempo te rijden en goed warm te rijden en te gokken op de 2de helft van de wedstrijd. Helaas bleek deze tactiek niet helemaal goed uit te pakken. Door de modder en de regelmatig wat langzamere dalers voor me kon ik nooit echt mijn eigen tempo rijden en verloor ik veel tijd in de afdalingen. Het klimmen ging redelijk, de benen voelde goed en de vlakkere stukken maakte ik vaak veel terrein goed. Doordat ik de ronde niet kende wist ik niet dat de steile moeilijkere klimwerk in het 2de deel zat. Ook de modder werd een stuk erger in de laatste 20km en de drukte groter. Het tandje erbij kwam er eigenlijk steeds niet van en ook de laatste paar kilometer naar beneden zat ik vast achter een aantal langzamere rijders. Eenmaal over de finish had ik totaal niet het idee helemaal leeg te zijn.

De uitslag bekijkende p25 algemeen en p4 bij de 40+ was helemaal zo slecht niet, zeker gezien het feit dat ik in de modder altijd veel slechte presteer dan in het droge. Tactisch was het echter geen beste wedstrijd. De wedstrijd teveel gereden als een wedstrijd die ik normaal rij of 70 a 80km. Positieve punten waren de nieuwe Canyon Exceed welke in deze lastig omstandigheden enorm makkelijk te bereiden was. Man wat stuurt dat ding goed en wat is hij stabiel in moeilijk passages. Tevens was ik wel blij met het klimwerk en de vlakke stukken erna.

Volgende week de 2de wedstrijd uit de Marathoncup in Montferland. Hier werd ik vorig jaar op 1 seconde 4de bij de 40+ en dat wil ik dit jaar absoluut beter doen. Het rondje ligt mij goed en dat betekend dat ik de 2 mannen die mij in Rhens voorbleven, Arno Gouweleeuw en Evert Gielen het wel wat moeilijker wil maken. Kortom,.buiten pech ben ik volgende week pas tevreden met een podium bij de 40+ en een top 20 algemeen.

Op naar Montferland met @Canyon, Powerbar, Ivan's Woodwork en Sforz sportswear.