Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Havelte XC

Vandaag was het zover. Al mn nieuwe materiaal was binnen en dus gingen we vandaag met de Canyon Exceed, incl nieuwe carbon wielset met 25mm interne breedte en de continental race kings richting Havelte. Uiteraard weer op tijd weg want warm rijden is met deze temperaturen een must. Onderweg de nodige hagel en sneeuwbuien maar eenmaal in het noorden aangekomen scheen daar het zonnetje en was alles nog lekker droog. Tijdens het inrijden de bandenspanning nog een paar keer verlaagd, want dat is nou eenmaal het grote voordeel van de brede velgen en goed opgewarmd naar het startvak. Net als vorige week nog ff de bidons gevuld met Powerbar sportdrank en 2 gels met caffeine. Was erg goed bevallen vorige keer want ik had van begin tot eind veel energie.

Havelte MarkSchepp Xc

Start was ok vanaf p14 en dit keer kon ik wonder boven wonder de kopgroep volgen. In het draaigedeelte vielen er toch wat gaatjes maar ik wist me rond p10,11,12 te handhaven. Uiteindelijk kwam ik na een ronde of 3 te rijden met 2 toppers, Micha de vries en Freddie van der Schoot en ook die kon ik goed volgen, sterker nog, in het trage gedeelte was ik sterker,...mmm dat was apart want dit zijn mannen die ik normaal moet laten lopen,..de canyon en de wiel/band combi deden dus goed hun werk. Met zn 3en kwamen we steeds dichter bij een grote groep die reden op p4 t/m 9. Na veel stuivertje wisselen moest ik Micha 1, ronde voor het einde net laten lopen op de lange klim. Freddie had het lastig op het draai en keergedeelte en ik had het lastig op de klimmetjes.

MarkScheppHavelteXC

Uiteindelijk werd het een mooie eindsprint om p10 welke ik met een fietslengte kon beslissen. P10 was op zich niet zo bijzonder, maar wat het goede gevoel geeft is dat ik slechts 20 sec toegaf op p4 en de hele wedstrijd mannen kon bijbenen die ik normaal net niet kan volgen. Geeft in ieder geval een goede morale boost om de komende weken goed te trainen voor de eerst wedstrijd uit de Sforz Continental Marathoncup, de Canyon Rhens marathon. Op de terugweg naar huis kon de stoelverwarming weer op sambal en konden we lekker genieten van een heerlijk Powerbar Aardbeien herstelshake.