Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Oldenzaal XC

MarkScheppOldenzaal

Vandaag een lange rit naar Oldenzaal. Na een verprutst weekend in Apeldoorn waar ik door ziekte niet verder kwam dan p35, was het vandaag even afwachten hoe ik ervoor zou staan. Laatste weken niet veel getraind, maar wel de Hel van Groesbeek tot een goed einde gebracht. Door de slechte uitslag in Apeldoorn stonden we wat verder naar achteren. Start was redelijk en ik zat ergens rond p12 toen we het smalste deel van het parcours opgingen. De hele eerste ronde kon ik redelijk in het spoor van de kopgroep blijven, dus dat gaf wel wat vertrouwen,..benen voelde niet slecht dus ook dat was check. Enige morgenpuntje waren de droogweer bandjes. Niet zozeer dat de hele ronde slecht was, maar er waren 2 klimmetjes en 1 hele modderige steile afdaling met daarin een flinke drop die heel glad en modderig lagen. Gelukkig bleek achteraf dat het allemaal goed heeft uitgepakt.

Traditioneel verloor ik wat plekjes in het begin en maakte we die naar het einde weer goed. Helaas maakte ik in de laatste ronde net toen ik aansloot bij Corne van Dongen een foutje in een bocht en lag mn ketting eraf. Scheelde 1 plekje maar al met al tevreden naar huis met de stoelverwarming aan en een flinke bidon powerbar herstelshake. Volgende week in Havelte een parcours dat mij iets beter ligt.

In Havelte zal ik ook voor het eerst op de nieuwe Canyon Exceed rijden en zullen ook de Continental banden voor het eerst onder mijn fiets hangen. Alle ingrediƫnten zijn dus aanwezig om weer terug de top 10 in te fietsen.