Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Hel van Groesbeek 70km

Na 2 weken kwakkelen en 2 slechte wedstrijden ging ik vandaag zonder enigen verwachting richting Groesbeek. De keelontsteking icm het virusje waren nog steeds niet helemaal verdwenen. Voor de wedstrijd nog even de nieuwe power bar spulletjes in orde gemaakt en vroeg het startvak in. Ook in Groesbeek is het belangrijk gelijk van voren te zitten want de eerste kilometeres zijn snel en vlak. Start was ok en op de cross baan kon ik de voorste goed volgen. Eerste kilometers ging verder zoals vanouds lekker hard en ook daar kon ik volgen.

Helaas had ik bij die hoge hartslag wel gelijk last van een brandend gevoel in de longen en bij de eerste klimmetjes besloot ik mijn eigen tempo te gaan rijden. Ik werd nog door een paar man ingehaald waaronder door Arno Grouweleeuw met in zijn wiel Bas Bloeming. Dit was toch een klein tikje aangezien beide mijn concurrenten zijn bij de 40+. Omdat ze beide toch net te hard gingen besloot ik op mijn eigen tempo te blijven rijden. Gelukkig had Bas iets teveel in het rood gereden om Arno bij te benen en bleef hij in het zicht rijden. Ik kwam wat dichter bij in de vlakkere stukken en Bas reed weer wat weg in de klim stukken. Dit duurde tot kilometer 50. Ik kon eindelijk aansluiten bij Bas doordat ik samen kwam te rijden met een m19 rijder.

MarkS Groesbeek

Nog even met zn 3en gereden en toen voelde ik dat Bas niet meer zo lekker zat en ben ik op een vals plat stuk bij hem weggereden. Helaas liep mn ketting nog een keer van het blad af en was ik mijn Haas kwijt en ben ik de laatste 20km alleen naar de finish gereden. Enige wat ik heb gedaan is Bas in de gaten houden maar die was uit het zicht verdwenen en zo kon ik, bleek achteraf, onbedreigd naar P2 rijden. Nu fit worden en nog wat inhoud krijgen en wie weet kan ik komende wedstrijden Arno bijbenen.

Na het rotweekend in Apeldoorn was dit toch een mooie opsteker.