Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Veluwe Marathon

Helaas een DNF vandaag. was al een paar dagen snip verkouden en tijdens het warmrijden werd ik maar niet warm. Zware poten, je kent het wel. Ondanks het slechte gevoel was de start prima. Gelukkig lag het tempo niet al te hoog en reed ik de eerste 10km heerlijk op p2 in een groep van een man of 12. Nog mooier was dat we ondanks dat het tempo niet standje mes tussen de tanden was, we al een gat hadden geslagen met de groep erachter.

Helaas was de bepijling vandaag niet heel goed en miste nick en ik een bordje op een t-splitsing. Wij naar rechts en de rest naar links. Dit was voor mij een super slecht moment. Ik kwam 50 60 m achter de groep te zitten en net toen ik na 2 km zwoegen het gaatje weer dicht had kwam er een klimmetje wat me qua tempo net teveel werd. Ik moest lossen en ben toen mn eigen tempo gaan rijden. Gelukkig pikte ik nog 2 man op en met zn 3en gingen we verder. Tot km 31. Op een modderig glibber en glij stuk de ohhh zo gevreesde tsssssssssssss gevolgd door een spray van latex. Een stuk hout van een cm of 8 (bleek later) had zich in mijn band geboord en betekende einde wedstrijd. Achteraf bleek dat ik met mijn groepje de p1,2,3 bij de 40+ waren. Zuur om zo een eerste podium te missen. Positieve van de dag is dat de benen maandag bij de Stappenbelt trophy een stukje beter zullen aanvoelen.

Nu poetsen, banden wisselen en saunatje pakken.