Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Classique d'Alphen

Na een 2de plek vorig jaar bij de 40+ (p13 algemeen) wilde ik deze dit jaar graag weer rijden. Echter viel de wedstrijd op de laatste dag van de voorjaarsvakantie en was ik een weekje skien en dus kwam het eigenlijk slecht uit. Na veel wikken en wegen toch besloten de dag na thuiskomst af te reizen naar Alphen.

Het startveld was dit jaar aanzienlijk sterker dan vorig jaar. Veel Nederlandse en Belgische toppers stonden aan de start van deze zeer snelle wedstrijd. Met het skien en de reis ook nog in de benen had ik besloten om er een lekkere trainingswedstrijd van te maken. De start is en bijft altijd speciaal met 100man op een rij en 3 rijden dik vol gas een rondje om het meer. De start bepaalt in Alphen overigens voor een groot deel het eindresultaat omdat je in een snelle groep moet zitten.

Helaas was mijn start niet zoals het hoort. Ik kwam niet goed in mn pedaal en ging rond p30 het bos in. Na 1,5 rondje maakte ik helaas een foutje in een bocht en lag ik op de grond en bleek ook de ketting van het blad te liggen. Dit betekende dat ik mijn groepje kwijt was en ik in een niemands land kwam te rijden. Gelukkig werd ik nog opgeikt door een iets snellere rijder en kon ik mn ritme weer oppakken. Na 1,5u op 95% van mn max te hebben gereden kwam ik aardig leeg als p6 40+ over de finish (p33 algemeen).

Niet mn beste dag maar wel goed voor de mentale hardheid.