Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Berlicum XC

Vandaag was het zover, einde winter, begin MTB competitie met een xc wedstrijd in Berlicum over 75min.

Vandaag besloten eens lekker vroeg aan te rijden en een goede warming up te maken. Had in de ochtend wel wat moeite om uit het uitgebreide SFORZ kleding pakket te kiezen wat ik aan zou doen. Dit werd dus zoveel mogelijk,...uit kan altijd nog :)

Helaas had de KNWU andere gedachte bij het snel ophalen van de startnummers. Een lange rij, verkeerde uitgegeven nummers en bij mij vergaten ze het stuurbord te geven. Ik had wel een nummer, maar deze scheen op de rug te moeten (weer wat nieuws). Koste al met al 45 min. Inrijden hadden we nog maar 20 minuten voor en hier het beste van gemaakt. Gelukkig kon ik vandaag vanaf de 3de rij starten dus lekker voorin.

Start was goed en draaide rond p6 het bos in. Dan komen bij mij de traditioneel zwaarste en slechtste rondjes. Blijf een diesel en houd moeite met die hoge hartslag in het begin van de wedstrijd. Na een kleine duikeling in het mulle zand kwam ik in de bekende sjas patat (of hoe je dat ook schrijft). FF op adem komen en opnieuw beginnen. Na een half uur kwam ik gelukkig beter in mn ritme en kon ik wat verloren plekjes goedmaken en terugkomen van p11 naar 9. Ik kreeg de nr 8 nog in het vizier maar ik bleef in de laatste ronde hangen op 100m. De benen voelde nog wel goed moet ik zeggen, dus dat is positief.

Nu lekker herstellen en op naar een druk weekje met de marathon in Apeldoorn op zaterdag, op maandag de Stappenbelt trophy en de zaterdag erna de Hel van Groesbeek.