Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiƫn, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Seizoen 2013

Mijn seizoen 2013 in vogelvlucht.

Mijn 3de seizoen op de MTB en uberhaupt op de fiets ( jaja mijn hele leven gevoetbald,..) is wat mij betreft een heel geslaagd seizoen geworden. Met nog 1 wedstrijdje te gaan in 2013 staat de teller nu op 23 wedstrijden, waarvan 17 XC wedstrijden en 6 marathons. In de XC wedstrijden ben ik voornamelijk gestart in de Funklasse en dit resulteerde in 7 podiumplaatsen (waarvan 4 x 1ste 1 x2de en 2 x 3de), 4 4de plaatsen (grrrr), 1 5de plaats, een 10de plaats en een 12de plaats. In de Bergraces dit jaar een 25ste plaats in Wageningen bij de 105min, een 11de plaats in Oosterbeek (2uurs wedstrijd) en een 11de plaats bij de 75min in Lunteren. Dit afgezet tegen de resultaten van vorig jaar een enorme stap voorwaarts waarbij ik voornamelijk rond plek 20 terug te vinden was en in de bergraces rond plek 60.

In de korte marathons dit jaar eigenlijk hetzelfde beeld als bij de XC wedstrijden. Qua tijd en posities een enorme stap voorwaarts. In de meeste marathons tussen de 12 en 15 minuten sneller dan afgelopen seizoen en je hoeft natuurlijk geen wiskundige te zijn om te snappen dat het qua resultaten ook goed vertoeven was.

Mijn beste resultaten waren dit jaar in Amerongen met plek 5 algemeen en Sorpetal plek 7 masters 2. In Kellerwald op de 80km plek 11 mas2 en in Nordenau en Titmaringhausen plek 13 mas2. Mijn minste resultaat behaalde ik dit jaar in Malmedy met plek 14 mas2. Echter na het debakel in 2012 met een krom wiel, kromme derailleur en een gebroken ketiing met als gevolg 12 km lopen door de stromende regen, was ik hier al blij heel over de finish te komen. Overigens leverde deze resultaten nog de 2e plek op in onze eigen <a href="/ http://www.mtbmarathoncup.nl/">Sforz Rose Marathoncup</a> 2013.

Wat dit seizoen wellicht de grootste winst was, is het feit dat ik alle wedstrijden ben gefinisht zonder noemenswaardige problemen. Tuurlijk wel een paar keer de grond gekust en een paar keer chainsuck,..ja zelfs een keer een leeglopende band, maar niet zoals in 2012 6 x DNF. Zou de overstap naar de 29er dan wellicht de grootste reden zijn hiervoor?? Geen idee. Rij ik harder op de 29er? Geen idee. Ik weet wel dat ik veel meer vertrouwen heb op de 29er en ik er veel beter op zit,..ook niet geheel onbelangrijk lijkt me.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben enorm tevreden over 2013 en ik hoop deze winter nog een kleine stap te maken om alle P4 resultaten komend jaar om te zetten in podiums. Het motiveert n ieder geval enorm dat ik zo'n lekker seizoen heb gehad en nu eindelijk de voorkant van de wedstrijd eens kan aanschouwen ipv de achterste 5 plaatsen zoals 3 jaar geleden bij aanvang van mijn MTB verhaal.

Bij deze dank aan alle mensen van en rondom het team en op naar 2014!!