Geboortedatum
07-07-1972
Woonplaats
Amersfoort
Data
1.76 m / 71kg
Opleiding
HBO CMV
Beroep/studie
Buurt sportcoach
Wedstrijdcategorie
Amateurs/Masters 40+
Aantal jaren MTB
5
Leukste MTB ervaring
Elke jaar weer progressie maken
Sportverleden
Voetbal, Judo, Tennis, Fitness
Overige sporten
Fitness,Skiën, Zaalvoetbal
Trainer
-
Sterkte
Start, sprint, snelle XCM, kracht
Zwakte
Steile klims, modder, constant vermogen rondom omslagpunt
Doelstelling 2016
meerdere podiums 40+ midden afstand marathon. Top 10 KNWU XC competitie, podium Veluwse Winter Competitie, Podium Open NK marathon
Beste prestatie
Moet nog komen...
Slechtste sportmoment
diverse botbreuken
Advies aan beginners
2/3 wegtraining, 1/3 MTB, intervallen/blokken training en vergeet je core niet

Mark Schepp - Berlicum, Apeldoorn en Oldebroek

De kop is eraf!

Na de korte lokale wedstrijdjes in de wintercompetitie en redelijk veel krachttraining was het op 9 maart tijd voor de 1ste serieuze test in Apeldoorn. 70 snelle kilometers stonden op het programma en gezien het begreep aan duurtraining in deze natte winter was ik heel benieuwd hoe de vorm zou zijn. Het weer was prima, het parcours droog en ik had eigenlijk best wel een goed gevoel. Start was goed en ik kon goed meekomen in de kopgroep. Het was een beetje hollen en stilstaan en dat maakte het wat onrustig in de groep en dat resulteerde erin dat ik achterin de groep van 11 man kwam te zitten juist op het moment dat er smalle single trails aankwamen. De man voor mij maakte een fout, kwam heel langzaam weer op zn fiets en had gelijk geen tempo meer. Inhalen kon niet op de smalle trails en ik zag de kopgroep uit beeld verdwijnen. De rijder die de fout maakte kon helaas ook mijn wiel niet houden en zo kwam ik een kilometer of 35 alleen te rijden en dat sloopte me behoorlijk op de enorm zuigende ondergrond en de windstukken. Een kilometer of 20 voor het einde werd ik opgepikt door de 2de grote groep. Ik pikte aan maar voelde al dat de benen het beste wel een beetje hadden gehad. Een paar kilometer heb ik kunnen genieten van de luxe van het groepje tot ik zelf een domme fout maakte en onderuit gleed door een hoge richel in het pad. Weg groep, weg motivatie, weg goede uitslag. De laatste 15km het beste ervan gemaakt en ingevuld als training. Uiteindelijk rond p20 geëindigd en p4 bij de 40+.

Foto1

Na deze slechte start was het tijd voor de eerste xc wedstrijd van het seizoen. Traditioneel is dit in Berlicum. Berlicum is een snel rondje met 1 vervelende bult. Het is een rondje waar ik meestal wel redelijk op ga dus ook nu best wel veel vertrouwen op een goed resultaat. Door een 4de plek is het eindklassement vorig jaar mochten we opstellen op de eerste rij. Start was prima en ik draai in het wiel van Misha de Vries en Rick van den Hanenberg op plek 3 het bos in. Helaas heb ik zoals altijd echt moeite met die eerste ronde en maak ik op DE Bult een stuurfoutje waardoor ik van de fiets moet en een stukje moet lopen. Helaas verlies ik hierdoor de aansluiting met de 2 koplopers en kom ik alleen te rijden. Poe het loopt niet helemaal naar wens en ik moet echt even het knopje omzetten merk ik. Elke bocht weer vol op de pedalen en 70 minuten rammen was iets wat we al aardig wat weekjes niet meer gedaan hadden. Nog net in de eerste ronde sluit Leon van der Heijden bij me aan, maar die besluit direct vol door te trekken. Ik kan helaas niet gelijk volgen. Pas de rondes die volgen kom ik wat beter op stoom. Het gat naar de kop wordt weer wat kleiner, maar ik kom niet dicht genoeg in de buurt om een laatste jump te maken, zeker niet na nog een foutje die me zeker 15 seconden koste. Ik eindig waar we vorig jaar waren gebleven nml op p4. P4 was eigenlijk niet waar ik op gehoopt had vandaag zeker niet als je ziet dat Micheal Govearts en Erik Dekker er vandaag nog niet bijwaren. Kortom er moet een ‘schepje’ bovenop komende weken om het gaatje te dichten.

Foto2

Na de eerste wedstrijden vol stuurfoutjes heb ik besloten om iets meer op de MTB te trainen. Beetje meer vertrouwen weer krijgen in het sturen. In Oldenbroek stond vervolgens een week later weer een 60km wedstrijd op het programma. Een super sterk startveld en op voorhand snel parcours zorgde bij mij toch voor de nodige spanning. Zou het vandaag dan eindelijk een keer de goede kant opvallen? De start was traditioneel goed (toch nog iets resultaat van de krachtaining :) ). Vanaf de 2 de rij kon ik mee met kleppers als Rob Gambon, Edwin Geerdink, de broers van de Kruiswijk, Bart Pennings en Erik van Laar. Het tempo lag gelijk hoog en we sloegen een gaatje naar een 2de grote groep. De ondergrond bleek overigens behoorlijk zwaar te zijn en ook het parcours was toch lastiger dan verwacht. Na een kilometer of 14 moesten we toch een deel van de groep laten gaan. De jonge elite rijders bijhouden was toch een brug te ver. Ik kwam met Bart Pennings en Erik van Laar in een groepje te rijden tot Erik Groen in de 2de ronde kwam aansluiten. Ik was daar niet heel gelukkig mee want Erik gooide het tempo omhoog waardoor de hele boel uit elkaar viel. Bart Pennings kon wel volgen bij Erik Groen, maar Erik van Laar en ikzelf mesten lossen. De laatste 1,5 ronde samen met Erik van Laar opgetrokken tot ik door langzame rijders op het zandbultje niet op tijd kon uitklikken en ik omviel. Erik sloeg een gaatje en dat gaatje kreeg ik de laatste 8 kilometer niet meer dicht. De laatste 8 km waren overigens wel echt loodzwaar. De 2de groep zat binnen een minuut en waren nog met velen. Ik moest nog alle zeilen bijzetten om ze tot de finish voor te blijven, met name door veel kopwerk van mijn 2 teamgenoten Nard Clabbers en Irjan Luttenberg,…bedankt mannen :). Een mooie 9de plek algemeen en 1ste 40+ er was overigens mijn deel. Dit geeft weer een beetje meer vertrouwen richting de komende wedstrijden in Honselersdijk en de marathon in Groesbeek, waarbij met name Groesbeek voor mij een echte test wordt wat betreft de vorm qua power en klimmen. De eerste wedstrijd van de Sforz Marathoncup in Kellerwald komt inmiddels ook weer dichtbij dus de echte vorm moet komende weken echt gaan komen.

Na de wedstrijd in Oldenbroek was ook nog de prijsuitreiking van de Sforz Mtb Marathoncup 2017 waar ik achter teamgenoot Nard Clabbers de 2de plek bij de mas 2 kort in ontvangst mocht nemen. Doel voor komend seizoen wordt p1, maar dan moeten de klimbenen dit jaar wel wat beter zijn dan afgelopen seizoen.

Foto3