Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Oldebroek

Afgelopen zaterdag was het tijd voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Zelf zag ik het nog meer als een trainingswedstrijd om verder in vorm te komen. Met een niet al te optimale voorbereiding stond ik dan ook aan de start van de marathon in Oldebroek maar wel klaar om 5 rondjes van 20 km te knallen.

Dat knallen, dat moest ook zeker want vanaf de start ging het meteen hard. Het was ook wel wat wennen want het parcours zat in tegenstelling tot de meeste marathon wedstrijden vol met draaien en keren. Het ging al bijna in de eerste kilometer mis toen onverwachts een pumptrack zich voordoemde en ik er voordat ik het goed en wel in de gaten had overheen vloog. Gelukkig eindigde de landing wonderbaarlijk genoeg niet in een crash maar was ik wel scherp om de eerste volle ronde in te gaan.

Het was afwachten hoe het zou gaan lopen want echt inhalen zat er nog niet bij. Daarvoor was het parcours te smal en te snel. Met vlagen kon je een paar mensen inhalen om weer je vervolgens weer achter iemand aan te sluiten. Zo ging het de eerste ronde lang door totdat zich een groepje vormde van een stuk of 10. Dit bleef een beetje zo totdat er bij het ingaan van de voorlaatste ronde, er door de voorste van de groep eens flink gas werd gegeven. Dat was voor mij helaas teveel en ook al probeerde ik het te voorkomen, ik kon niet meer bijblijven toen 3 man wist weg te rijden. Hier had de rest ook last van gehad want plots zat ik er alleen voor. Snel maakte ik de keuze om dan maar alleen door te gaan want ik had geen zin om me terug te laten zakken en vervolgens misschien wel meer plaatsen te verliezen.
Dit werkte want niemand kwam me meer voorbij en ik finishte als 8e, maar wat was het afzien om op die ronde zo lang volle bak te rijden.