Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - NK Marathon 2017

Het was een memorabele dag zondag toen het Nederlands kampioenschap mountainbike marathon gereden werd in bar en boze herfstomstandigheden.
Even lag het parcours er goed bij, tot er na 2km één of ander weiland hobbelpad ingestuurd moest worden en de chaos uitbrak. Het was blubber van heb ik jou daar en aangezien alles en iedereen tegelijkertijd moest starten was het overzicht compleet weg, probeerde ieder die dacht kans te maken op een trui links, rechts en door het midden in te halen (en met iedereen bedoel ik ook echt iedereen!). Je had er bij moeten zijn om het gevoel van chaos een beetje mee te krijgen.

Dit alles gebeurde in een strook van enkele honderden meters. Eenmaal aan het einde draaiden we weer het asfalt op en moest er door verschillende groepen van langzamere rijders geslalomd worden. Ook werd even later meteen duidelijk wat voor slijtageslag het zou gaan worden, één keer de rem aantikken en het was duidelijk dat de remblokken al versleten waren.

Met die fijne gedachte in het achterhoofd door! Alles ging ook nog best goed tot een beekoversteek. Zelf dacht ik er door te rijden, voor me dacht iemand wat anders, even iets remmen en weg was ik. Op een spekgladde betonplaat lag ik voor ik het goed en wel doorhad op mijn rug, maar met alleen mijn ego gekneusd kon ik weer verder.

Wat verder eigenlijk best goed ging, vooral veel eten, goed drinken en met een beetje terughoudendheid naar beneden (achteraf gezien maar goed ook want mijn remblokken waren zo ver weggesleten dat de remzuigers al aan de beurt waren).

Ondanks dat en de rest van de slijtage die er was door de modder was het uiteindelijk genoeg om mijn doel van top 10 te halen met een 10e plek.
Toch een mooie afsluiting van het seizoen en hopelijk een mooie basis on weer terug te bouwen naar een betere vorm.