Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Groesbeek 105km

De Hel! (van Groesbeek), de eerste marathon die in 2017 op het programma stond. Altijd spannend, zeker omdat ik hier eigenlijk altijd wel flink ingestort ben en de conditie nog echt wel, zacht gezegd, verbeterd mag worden. Met dat stevig in m'n achterhoofd geprent ging ik samen met nog ruim 600 anderen van start over de motorcrossbaan. Een hoop opstoppingen verder, was er eindelijk ruimte om een beetje gas te geven. Allemaal relatief natuurlijk want de rest zit absoluut niet stil. Hierdoor bleef mijn positie ongeveer gelijk op een plek of 10 achter teamgenoot Maarten die gestaag verder uitliep.

Om mezelf zo veel mogelijk te sparen liet ik dat ook gebeuren. Hierdoor kwam mijn andere Teamgenoot Nard aangesloten waarna ik de eerste ronde met hem verder ben maar toen ook Jan Weevers kwam aansluiten en er nog even een klap op gaf moest ik ook hun laten lopen. Dan maar weer op eigen tempo verder, zo gezegd zo gedaan toch ruim twee van de drie ronden doorgereden tot ik Maarten weer tegenkwam. Hij was bezig om weer plekken goed te maken nadat hij nog in de eerste ronde lek gereden had. Gouw sloot ik me bij hem aan, hoopvol dat ik door al mijn spaarwerk met hem mee kon en ja hoor: het lukte. Samen schoven we op naar voren, ook teamgenoot Nard kwam weer in zicht. Alleen op het moment van aansluiting zorgde wat langzame 70km rijders ervoor dat ik Maarten kwijt was.

Dus wat dan... dan door met Nard en in een lekker tempo verder. Overigens werd het steeds oncomfortabeler omdat m'n blaas toch best wel volliep en een km of 5 voor het einde besloot ik maar even te stoppen. Weer kwamen er veel mtbers voorbij gereden maar gelukkig kon ik er ook weer aardig wat inhalen. Zelfs Nard kwam ik nog vlak voor de streep tegen en in een sprint buitenom wist ik me ervoor langs te wurmen met uiteindelijk een 41e plek als resultaat.