Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Nationalpark Bike-Marathon

Na op een blauwe maandag besloten te hebben om met vrienden naar Zwitserland te gaan biken, kwam er nog eens de Nationalpark Bike-Marathon bij. Een extreme alpenmarathon van net geen 140km, met 4 grote klimmen en om het af te maken nog 1000 hoogtemeters verstopt in de laatste 60 km.

Aangezien twee al hadden besloten om in estafette vorm te rijden (ieder 70km na elkaar) en de ander voor de volle afstand ging. Besloot ik om niet achter te blijven en dat ook maar te doen. Zo gezegd zo gedaan en de volgende ochtendvroeg ging ik samen met de halve wereldtop en nog bijna 600 anderen van start. Het begin was geneutraliseerd tot aan de eerste klim waar onderaan de wedstrijd werd vrijgegeven.

Ook al ging ik er door m’n blessure (een whiplash overgehouden aan de valpartij in Montferland) en de daardoor opgelopen trainingsachterstand vanuit niet mee te kunnen met de echt snelle mannen leek het nu toch wel alsof ik, met alle respect, een tourder was. Het bijna 1,5 uur voordat ik boven was. Maar eenmaal boven begon een mooie snelle afdaling waarin ik samen met 1e estafette rijder Arno een groot deel van de klimmers voorbij wist te gaan waardoor we toch weer op een mooie plek in de wedstrijd kwamen. Samen reden we door naar de 2e grote klim welke al vrij snel begon. 

FrankNBM2016

Onderaan pakte ik nog snel een bidon aan van de organisatie die door Sponsor werden geleverd. Gelijk een mooi vergelijkend waren onderzoek met de drank van onze eigen sponsor (PowerBar). Vrij snel kreeg ik toch al door dat ik daar beter op teer dan op de aangeboden drank. Een misselijk gevoel kwam opzetten waardoor ik toch wel een tandje langzamer ging. Zo kwam ik 5 minute achter Arno door op het halverwege punt (70km). Niet veel later begon de aanloop naar de beruchte klim van 8km met 900 hoogtemeters waarvan ze bijna allemaal in de laatste 3 km zitten. Hier kwam ik vrij snel achter toen ik de voet van de klim opdraaide en een muur met lopende mensen voor me zag. Niet heel snel erna moest ik me ook onder de lopende scharen. Iets wat ik dus echt niet kan en hoe goed de wedstrijd leek te gaan hoe slecht het daarna liep. Het was werkelijk of ik aan het kruipen was t.o.v. de rest, ik verloor ook heel veel plaatsen en energie. Eenmaal boven bleek ook snel dat herstellen er niet inzat. Het was namelijk ook nog steeds 32 graden. Dat was ongeveer net zo veel als het gemiddelde dalingspercentage wat volgde. Het was echt een afdaling waar je volledig op je materiaal moest vertrouwen, wat m’n CANYON ook heel goed deed. Beneden aangekomen kon ik helaas alleen helemaal niks meer. Rustig reed ik verder in de eidele hoop er misschien nog in te komen. Het was ook nog ver en ik was vast niet de enige die het moeilijk had. Helaas kwam er geen verbetering en kwam lotgenoot Joost bij. Nog even kon ik met hem mee, maar ook dat hield ik niet vol. Ik was helemaal leeg en dus heb ik de laatste kilometers alleen gereden tot aan de streep (waar ik inmiddels een uur had verloren om teamrijder twee. Om maar even een beeld te geven van hoe kapot ik ben gegaan). Het enige wat me op de been hield was m’n koppigheid om uit te fietsen. Uiteindelijk dus eentje om nooit meer te vergeten dus.