Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Schinderhannes

Terwijl ik dit een dag later schrijf na de wedstrijd zondagmorgen heb ik nog steeds zware benen. Want goh wat heb ik afgezien onderweg, mede omdat ik het mezelf niet al te makkelijk heb gemaakt.


Want, met namelijk nog maar een kleine 3 minuten te gaan voor de start wist m'n vader me ineens te vertellen dat ik mijn stuurbord (en dus ook chip) niet gemonteerd had. Hij snel terug haasten en ik toch vriendelijk even vragen of de rest even ruimte vrij wou maken zodat ik ook naar de auto kon. Toen dus heel snel naar de auto, het nummer er op zetten en weer terug. Precies op tijd om achteraan aan te sluiten bij het startschot. Een hele belevenis dus en nog niet eens onderweg.


Met het startschot gevallen kon ik dus proberen zo snel mogelijk naar voren op te schuiven om toch nog iets van de race te maken. Het ging op zich nog sneller dan gedacht en na een half uur ongeveer zag ik teamgenoot Mark in de verte al met een groepje rijden. Eenmaal daar aangesloten was er nog één groep te zien, nog even aanzetten en ook daar vonden we aansluiting.
Ondanks dat er voor m'n gevoel hard gereden werd bleef de groep nog vrij lang samen, pas bij een hele steile hobbelige klim ergens rond 40km brak het en gingen we met 4 verder. Wat ook weer zo bleef tot de verzorging op 65km, hier moest Mark lossen omdat hij stopte voor bevoorrading. Aangezien ik me niet veel later beroerd begon te voelen vanwege buikklachten waren we snel weer samen.

MVS SCHINDERHANNES


Zo hebben we de wedstrijd tot een kilometer of 5 voor het einde doorgereden totdat een langzaam leeglopende achterband van Mark er voor zorgde dat die even moest stoppen. Met de gedachte dat die zo wel weer bij zou zijn reed ik rustig door. Waar ik alleen geen rekening mee had gehouden was dat er nog mensen terug zouden komen. Hierdoor kwam er nog één iemand bij me aansluiten. Bij mezelf dacht ik, het gaat me echt niet gebeuren dat die me er nog afrijdt maar met nog een kilometer te gaan gebeurde het toch. Helemaal leeg was ik maar kwam nog wel voldaan als 21e over de streep.