Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - RWP-Cyclo

Zaterdag stond de RWP-Mountainbike Cyclo Midden Nederland op het programma, ook wel bekend als de marathon in Amerongen. Een marathon van 100km verdeeld over 6 ronden. Aan het begin van de week leek het er nog even op alsof we door de regen zouden moeten, maar naarmate de zaterdag dichterbij kwam werd de voorspelling steeds beter. Dus stonden we zaterdag lekker in de zon aan de start op een gortdroog parcours en kon ik op deze manier prima m'n nieuwe Continental SpeedKing II uitproberen.

Het tempo van de wedstrijd werd met de start meteen omhoog gegooid. Olaf Noorbergen en Gerben Mos wisten beide weg te rijden terwijl andere snelle mannen nog druk door het verkeer aan het slalommen warenhelaas was ik er zelf ook één van. Toen ik me vooraan kon melden bij de achtervolgende groep was het gat inmiddels toch al wel een paar honderd meter groot geworden en moest de achtervolging ingezet worden. Gelukkig ging dit nog vrij snel, eerst haalden we Olaf bij en vervolgens Gerben. Op dat moment demarreerde Olaf meteen weer en leek het er even op alsof het een halve wegkoers ging worden. Maar de poging om weg te komen slaagde niet en waren we als kopgroep van circa 15 man samen gekomen.

Helaas ontstond er even later behoorlijk wat verwarring doordat we verkeerd reden en hier achter kwamen terwijl we een breed pad aan het beklimmen waren. Er ontstond twijfel in de groep twee besloten om meteen om te draaien en de rest reed toch nog even verder door om te kijken of er bovenaan niet gewoon weer een bordje stond (misschien dat we iets over het hoofd hadden gezien), dit bleek ook het geval te zijn. Dus pakte we hier het parcours weer op, maar om het toch eerlijk te houden besloten we wel te wachten op de mannen die omgedraaid waren. Pas toen we eenmaal weer overcompleet waren (want de groep was gegroeid naar een man of 20) gingen we weer koersen.

Rob van der Werf nam meteen het initiatief en ging behoorlijk doorrijden. Om er zeker van te zijn dat ik straks geen gat naar hem dicht zou hoeven rijden pakte ik meteen zijn wiel. Wat goed uitkwam, want voor we het echt door hadden waren we samen los van de rest. Om er toch nog zeker van te zijn dat we ook echt weg bleven gaf Rob nog even wat extra gas en dat was meer dan voldoende. Het enige wat ik op dat moment nog kon doen was z'n wiel volgen. We maakten de afspraak om samen verder te rijden, maar in de laatste ronde dan zou Rob nog even voor zich zelf gas gaan geven. En dat deed die dan ook, we waren de materiaalzone nog niet uit of hij stoof er vandoor. Het enige wat ik hierna nog kon doen was een goed tempo pakken en er voor zorgen dat ik niet bijgehaald zou worden door de rest.

Dit lukte uiteindelijk ook en zo kwam ik blij als 2e over de streep achter Rob en voor Gerben.