Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Saalhausen

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstijd van de SforZ Rose MTB Marathoncup op het programma, de Shark Attack marathon in Saalhausen.
De week begon al met elke dag even checken hoe de voorspelling ervoor stond. Eerst leek het erg nat te worden toen toch weer droog en uiteindelijk een beetje van allebei. Zo begon de start nog droog maar werd al wel meteen verteld dat het na een uurtje ongeveer zou gaan regenen.

Zo optimistisch als maar kon besloot ik om daar niks van te geloven en zonder arm en beenstukken te gaan starten. In het begin ging dit prima, niet te warm, niet te koud en ik kon ook nog eens goed meekomen voorin. Hier reed ik namelijk samen met teamgenoten Roel en Maarten in de tweede groep (zo'n beetje van plek 5 t/m 20). Helaas viel Maarten noodgedwongen uit de groep door pech met het terugschakelen in een steile klim. Hij viel hierdoor ook meteen stil en ik kon hem maar net ontwijken.

Onze groep viel steeds verder uit elkaar en inmiddels begon het ook te regenen. Harder en harder en het werd ook alsmaar kouder. Dit bracht voor mij ook een klein dipje met zich mee maar het was precies genoeg om de aansluiting te verliezen. Hierdoor moest ik na 40km alleen verder, door de steeds dieper wordende modder. Het was inmiddels zo erg geworden dat ik de Tifosi bril helaas af moest doen, waardoor alle modder rechtstreeks in m'n ogen terecht kwam.

Misschien kon ik hierdoor ook niet goed zien dat rond de km 75 teamgenoot Maarten steeds wat dichter in de buurt kwam. Ik dacht dat het iemand anders was en ik besloot daarom om maar weer vol gas te gaan geven. Wat er dus ook voor zorgde dat ik Maarten van me af kon schudden en nog iemand anders in kon halen.

Uiteindelijk gleed ik hierdoor naar een 9e plaats.

Schark Attack Marathon 2014

Foto: Sportograf