Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Nieuwkuijk

Eerste paasdag stond traditioneel de Paasbike in Nieuwkuijk op het programma en gelukkig waaren we dit jaar gezegend met mooi weer.
Het was alleen wel allemaal wat gehaast dit keer, aangezien ik vanaf donderdag druk met een verhuizing bezig ben van Doorwerth naar Arnhem.

De benen en eigenlijk het hele lichaam was dan ook best wel moe en daar kwam zondag ochtend ook nog even de realisatie bij dat inderdaad de band nog bijgevuld moest worden met latex en mijn kromme achterpad ook nog even vervangen moest worden, wat natuurlijk net niet wilde lukken. Toen snel alles in de auto en op naar de wedstrijd. Gelukkig had ik door de goede voorbereiding nog zeker een half uur om me in te schrijven en even wat warm te fietsen.

De start ging op de startopstelling na eigenlijk best oké. Maar daarna werd ook snel duidelijk dat het lichaam nog wel vermoeid was en verloor ik steeds wat plaatsen. Het was aanhaken bij een groepje en vervolgens na een ronde net niet meer meekunnen. Hierdoor kwam eerst teamgenoot Maarten me voorbij, even later ook Roel en daar tussendoor nog een aantal anderen. Uiteindelijk kwam ik in een groepje van vier terecht waarvan ik me in de laatste ronde weer wist los te rijden. Zo kon ik mezelf nog naar een 22e plek rijden.
Nu lekker een weekje bijkomen en volgende week herkansen in Havelte.