Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Grafshaft

Zaterdag 17 augustus stond weer de eerste marathon op het programma sinds tijden en ook nog eens na de luiervakantie. De wedstrijd startte vanuit Grafschaft en ging over 110km. Het was voor mij dus maar afwachten wat de dag zou brengen en ik ging dan ook zonder verwachtingen de wedstrijd in. Mijn enige hoop was dat ik hem zonder al te veel pijn en met een mooi weertje uit kon fietsen. De heenweg 's ochtends vroeg beloofde voor dat tweede in ieder geval niet veel goeds met onderweg flinke regenbuien en bij aankomst nog steeds wat gedruppel. Maar warm was het in ieder geval al wel en rond de start begon het weer al aardig op te klaren en kwam er een lekker zonnetje doorheen.

Met de start begon ik toch aan die eerste hoop te twijfelen. Omdat alle afstanden tegelijk starten, werd er ook echt hard gestart en ik kon helaas net niet meekomen met de kopgroep. Ik besloot om maar snel mijn eigen tempo te pakken en eens een keer wat rustiger te starten. Het leek in eerste instantie goed te werken, ik belande in een groepje met nog twee Duitsers waarvan een de korte afstand reed. We reden een mooi tempo en lagen de eerste kilometers eigenlijk niet eens zo gek veel achter de kopgroep want ze bleven gewoon in het zicht. Teamgenoot Maarten die besloot op een gegeven moment om ook maar eens rustiger aan te doen en liet de kopgroep gaan. Steeds vaker zag ik hem in de verte omkijken en wachten tot ik er aan kwam. We besloten om samen verder te rijden. Maarten bepaalde vooral het tempo in de lange klimmen waar ik probeerde te volgen en op mijn beurt probeerde ik op de vlakke stukken zoveel mogelijk tempo te maken. Het werkte aardig en in de tweede ronde wisten we bij Gerben Mos en een Duitse renner te komen. Met het ontstane groepje reden we samen verder. Tot Maarten met nog een kilometer of 15 te gaan besloot om het gas toch nog maar eens open te draaien. Op dat moment verzuurde ik compleet en moest ik de groep laten lopen. Maarten wist weg te komen en kon zichzelf nog naar een tiende plek rijden. Op dat moment bleef ik alleen achter en moest ik een kilometer of 5 echt even rustig aan doen. Het was echt even op maar gelukkig wist ik mezelf te herpakken en kon ik de laatste 10 km weer een beetje fatsoenlijk vooruit komen om mezelf naar een 15e plek te rijden.

Bij de finish stond maarten al te wachten en kon er gezellig nagekletst worden onder het genot van een lekker alcoholvrij witbiertje.