Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - NK XC

Zaterdagsmiddags om 1 uur werd het NK xc in Groesbeek gestart. In tegenstelling tot de modderige weken ervoor was het vandaag met 25 graden en zon erg warm, wat de wedstrijd extra zwaar zou gaan maken. De startopstelling volgde op het regelmatigheidsklassement en dat betekende helaas dat ik op de tweede rij plaats moest nemen.

Gelukkig kon ik dit na het startschot meteen goed maken en voordat we de door de eerste bochten van de startlus gingen reed ik al vooraan. Op dat moment besloot ik om er meteen vol voor te gaan en kreeg ik ongeveer zes man met mij mee. Na een halve ronde reden we als groep een lang recht stuk van het parcours op. Er werd tactisch gereden, niemand wou echt op kop totdat we bijna aan het eind waren. Toen werd er geracet naar de bocht om toch als eerste de klim op te gaan. Zo schoof ik op de derde plek mee en moest ik vol rijden om mee te kunnen.

Bovenaan werd er wat van positie gewisseld en dat bleef ongeveer zo tot in de tweede ronde de wortelklim in het parkoers bedwongen werd en Coen Hoogervorst een gat wist te slaan. Op het moment dat dat gebeurde reed ik op een zesde plaats en moest ik toekijken hoe drie man wegreden. Toen ik bij de doorkomst van de tweede ronde eindelijk kon inhalen was er al een behoorlijk gat geslagen.

Op dat moment ging ik vol in de achtervolging in de hoop om alsnog bij de drie man te komen. Ondanks dat ik alles aan het geven was kwam ik niet dichter maar wist ik wel weg te rijden bij mijn achtervolgers. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik als vierde over de meet kwam, het maximaal haalbare van de dag en ook de beste klassering van dit seizoen.