Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Apeldoorn

Afgelopen zaterdag stond de topcompetitie in Apeldoorn op het programma. Een mooie gelegenheid om mijn twaalfde positie in het klassement wat verder op te schroeven. Dit betekend namelijk dat ik straks bij het Nederlands Kampioenschap ook een mooie startpositie heb. Tenminste als ze mij ook opnoemen wanneer dat hoort want dit was vandaag absoluut niet het geval. Het was dat ik op een gegeven moment toen ik het echt te gek vond worden zelf maar ben opgereden want anders had ik helemaal achteraan gestaan. Nu kon ik het nog enigszins redden met een plek op de derde rij.

Apeldoorn, foto: Anouk van de BielerdM'n start zelf hielp ook niet echt. De eerste meters kwam ik goed weg maar daarna kwam ik vast te zitten in het gedrang en ik had op de één of andere manier loodzware benen. Dus echt opschuiven wou gewoon niet. Dit werd bij de doorkomst van de eerste ronde nog eens bevestigd door de speaker die me ergens rond een 20e plaats schatte (niet echt een heel mooi uitgangspunt om mijn klassement te verbeteren). In de daarop volgende ronde wist ik nog niet echt gas te geven en de draai en keer stukken verliepen op z'n zachtst gezegd erg moeizaam. Wat natuurlijk compleet aan mij lag want een paar weken eerder in Norg vloog ik er voor m'n gevoel door heen.

Het keerpunt kwam voor mij gelukkig nog wel. Halverwege de wedstrijd begon alles weer een beetje te lopen en kon ik wat plaatsen goed maken. Maar ondertussen kwamen ook nog een aantal andere renners die ook een goede tweede helft reden steeds dichter bij. Zoveel dat met nog drie ronden te gaan we een groep hadden van vier man en een vijfde was onderweg (oud teamgenoot Arjan Leenstra die in zijn eentje het gat naar onze groep dicht aan het rijden was).

Zelf zat ik er niet zo op te wachten om in de laatste twee ronden een tactisch spel te gaan spelen. Dus besloot ik net op het moment dat Arjan aansloot te demarreren in de hoop dat de rest naar elkaar zou kijken om te beslissen wie het gat dicht mocht gaan rijden. Het werkte en ik wist een gat te slaan. Nu was het nog twee ronden alles geven om weg te blijven en om de nummer 8 nog bij proberen te halen. Het leek ook goed te gaan, ik kwam steeds verder los van de groep en ook dichterbij Olaf die voor me reed. Het werd alleen nog spannend toen er in de laatste ronde een tak in m'n achterwiel sloeg en ik moest stoppen om die eruit te halen. Het lukte me net op tijd en ik wist nog een gat te houden van een meter of 20. Welke ik gelukkig weer iets kon uitbreiden tot aan de streep en zo wist ik uiteindelijk als 9e te finishen.