Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Havelte

Na gisteren de marathon in Sundern-Hagen gereden te hebben stond zondag de crosscountry in Havelterberg op het programma. Doordat ik gisteren de marathon had gereden was ik vandaag maar eens extra vroeg aanwezig om eens wat leven in de benen te proberen te krijgen. Dat was ook wel nodig ook want met het inrijden kwam er niet echt gang in... maar je weet nooit misschien dat een startschot daar verandering in kan brengen.

Het startschot bracht er ook redelijk verandering in. Want tempo maken lukte nog best wel aardig en ik wist redelijk naar voren te rijden op het nieuwe korte rondje. Er was een gat gevallen met de kopgroep ik was nog goed op weg om het dicht te gaan rijden. Maar toen kwam helaas al het verkeer van de dames en nieuwelingen tussendoor en verloor ik mijn ritme compleet. Het lukte niet meer om op gang te komen en ik moest m'n best doen om me er overheen te zetten en niet finaal terug te gaan vallen. Ik kon nog wel samen met teamgenoot Maarten Janssen een goede tweede helft rijden om uiteindelijk als 15e te finishen.