Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Sorpetal Marathon

Vandaag stond Sundern-Hagen op de kalender en na alle pech van vorige week in Kellerwald was het vandaag tijd om wat goed te maken. Het weer was helaas alleen niet echt een mooi vooruitzicht. Bij het pakken van de fiets op de parkeerplaats kwam een dorpsbewoner naar met toe om te vertellen dat het boven zelfs sneeuwde...fijn vooruitzicht dus.

Na het ophalen van mijn stuurbord ben ik dus maar snel begonnen met warm rijden. Omdat de koers na de neutralisatie vaak snel open breekt, wat ook dit jaar weer gebeurde. Met dank aan Bram Rood die ervandoor sprong net voordat het veld in werd gedraaid en hij trok zo het hele startveld uit elkaar.

Zelf kon ik niet meekomen en moest de kopgroep en ook de achtervolgende groep in de klim laten gaan. Hierna kwam ik vrij snel samen met een Duitse renner en we probeerden om het gat naar de achtervolgende groep dicht te rijden. Het lukte ook en al vrij snel kwamen we weer bij de achtervolgende groep en vervolgens zelfs ook weer bij de kopgroep. Helaas hadden die snelle mannen dat ook door en meteen werd het tempo weer omhoog gegooid waardoor de net gevormde groep weer uit elkaar viel.

Zelf kon ik ook niet mee en ik kwam weer alleen te zitten. Dit keer samen met de uiteindelijke nummer 4 Roland Golderer. Samen met hem reden we de eerste ronde verder door totdat hij bij de verzorging waar ik mijn bidon en voeding pakte demareerde en ik dus weer even alleen kwam te zitten. Het duurde gelukkig niet al te lang want al snel kwam Stefan Vreugdehil bij me en even later sloot ook Bart Classens aan. Met z'n drie├źn reden we samen de tweede ronde door en ik kreeg al vrij snel door dat we erg aan elkaar gewaagd waren. We bleven dan ook bij elkaar totdat de laatste heftige klim kwam. We probeerden elkaar los te rijden maar dat lukte in het eerste deel van de klim nog niet. Toen het even later wat afvlakte hielden we allemaal even in om het volgende steile deel weer aan te gaan. Toen leek het groepje te breken. Bart moest net een paar meter laten lopen en toen ik omkeek leek ook Stefan het moeilijk te hebben. Ik besloot dus maar om nog eens alles te geven en ik wist mezelf los te rijden. Hierna heb ik alleen nog maar gas gegeven tot de finish.

Het lukte me om weg te blijven en ik wist als 5e algemeen te finishen wat ook nog eens een 1e plek bij de heren bleek te zijn.