Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Kellerwald

Aan Kellerwald heb ik in het verleden nooit echt goede herinneringen gehad en ik heb de wedstrijd ook nooit uit kunnen fietsen door allerlei vormen van fatale materiaalpech. Iets wat je van tevoren niet echt zou verwachten van een halve schottermarathon. Maar toch was het zo en aangezien de marathon dit jaar weer in het programma stond van de SforZ Rose Marathoncup moest ik hem eigenlijk toch maar rijden.

In het begin leek het ook best wel aardig te lukken, ik kon mee voorin en de benen waren prima. Maar toen... Na een kilometer of 20 kwam er een steile klim en besloot ik terug te schakelen naar het kleine blad. Normaal gesproken geen enkel probleem alleen deze keer wist de ketting zich volledig vast te slaan in mijn voorderailleur en kon ik geen kant op. Na een beste tijd stil te hebben gestaan kon ik alles met een beetje geweld toch nog loskrijgen. De schade was alleen dat mijn derailleurkooi zo opengebogen stond dat schakelen niet meer ging en ik uiteindelijk dus alsnog op het grote blad naar boven moest. Na flink harken boven te zijn gekomen toch maar weer proberen om wat plaatsen goed te maken.

Het lukte nog best aardig en ik kon van groep naar groep doorschuiven op de brede paden. Maar helaas sloeg een paar km later de pech weer toe, ditmaal een lekke band en dat gewoon op de vlakke weg. De scheur was te groot voor de latex om het dicht te maken dus er moest een nieuw bandje in. Hier nam ik ook maar de tijd voor want een goede tijd zat er niet echt meer in. Na de band te hebben gemaakt kon ik weer verder en heb ik even later bij de plek waar mijn vader stond voor de verzorging de voorderailleur ook nog maar even gerepareerd. De fiets deed het nu in elk geval weer.
Ikzelf alleen wat minder. Door al het harde rijden en vervolgens weer stilstaan waren de benen behoorlijk pap geworden. Gelukkig... had ik daar nog ruim 90km en twee ronden voor om dat er uit te rijden. Maar helaas kwam het daar niet van. Dus besloot ik maar om het als training uit te fietsen en dat deed ik ook samen met teamgenoot Mark van Schie die halverwege ook een dipje had gehad.

Uiteindelijk ben ik 30e geworden en heb ik Kellerwald in ieder geval een keer uitgereden.