Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Nieuwkuijk

Vaste prik met Pasen stond Nieuwkuijk op de kalender. Met inrijden was het een erg mooie ronde maar wel lekker koud en dat werd vlak voor de start nog eens extra duidelijk gemaakt door een flinke sneeuwbui. Die gelukkig net op tijd ophield.

Met de start zelf verloor ik net een paar plaatsen doordat ik klem zat in de binnenbocht. Later in de ronde probeerde ik dit te gretig goed te maken in een steeds strakker toelopende bocht opdraaiend naar de verzorging gleed mijn voorwiel weg en schoof ik onderuit. Hierdoor verloor ik natuurlijk nog meer plaatsen en maakte ik het mezelf niet makkelijk.

In de tweede ronde moest ik eerst nog bijkomen van de val. Maar daarna kon ik steeds verder opschuiven en reed ik net de top 20 binnen. In het einde van de wedstrijd zag ik nog net Dany van Galen rijden en probeerde ik hem nog in te halen voor de streep, maar hij zag me aankomen en kon nog net genoeg versnellen zodat ik er net niet langs kon. Zo werd ik na een lange inhaalrace nog 19e.