Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Norg

Na Nieuwkuijk mocht ik in Norg van de 19e plek starten. Wat een mooie plek was om weer een stuk verder naar voren te schuiven. Ik hoopte een groot deel al goed te kunnen maken bij de start maar door een paar keer de verkeerde lijn te kiezen verloor ik alleen maar plaatsen en kwam ik de eerste ronde ergens rond de top 25 door.

Na de eerste ronde was het startveld al redelijk uit elkaar gevallen en kon ik een poging gaan doen om wat plaatsen goed te gaan maken. Wat erg goed ging en al vrij snel kwam de kopgroep van een man of 10 in zicht. Ondertussen had ik al wel een aantal man meegekregen in m’n wiel. Waaronder Steven Eskes en Jorg Prins die ook mee probeerden het gat te dichten.

Het lukte helaas alleen niet maar we slaagden er nog wel in om een aantal man uit de kopgroep terug te pakken en zo reden we nog voor de 7e plek. De laatste ronde kwam ik op kop te zitten en ik besloot om deze plek niet meer af te staan. Wat na een felle sprint uiteindelijk ook lukte.