Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Berlicum

Na de pech in Assen moest ik vandaag vanaf de 30e plek starten. Het doel was dan ook om vanaf de start zo snel mogelijk naar voren te schuiven. Helaas was het niet echt mogelijk want door de relatief smalle start zat echt ver opschuiven er niet in. Het enige wat ik de eerste ronde kon doen was rustig afwachten op de juiste momenten om in te halen en dan zo ver mogelijk op schuiven.

 

Nadat de eerste ronde voorbij was waren de gaten wat groter geworden en zo kon ik nog een groep inhalen met onder andere Bart Classens en Nick van de Heuvel. Eerst probeerde ik nog weg te rijden maar na enkele seconden weg te zijn gereden bleef het gat even groot en dat zou het ook blijven tot vlak voor de laatste ronde. Toen kwam de groep weer bij, Nick haalde me in en ik wist nog aan te haken. Samen reden we weg van de groep maar in het laatste helft van de ronde kwam Bart nog aansluiten tussen Nick en ik. Gelukkig kon ik het nog zo timen dat ik net voor het laatste smalle deel de kop positie pakte. Zo kon ik m’n eigen tempo pakken zonder dat iemand makkelijk in kon halen en kon ik zelf de sprint aantrekken. Dit werkte en hierdoor kwam ik als 14e over de meet.