Geboortedatum
31-05-1989
Woonplaats
Doorwerth wordt Arnhem
Data
1.85 m / 75-77 kg / 50-194 bpm
Opleiding
HBO Technische Bedrijfskunde
Beroep/studie
Quality & Process Engineer JAZO Zevenaar
Wedstrijdcategorie
Amateurs
Aantal jaren MTB
8
Leukste MTB ervaring
NK marathon 2011, Grand Raid Godefroy 2010
Sportverleden
Voetbal
Overige sporten
Wielrennen
Trainer
Marco Postma
Sterkte
Starten, uithoudingsvermogen
Zwakte
Kou, techniek kan altijd beter
Doelstelling 2014
Top 10 in de Nationale XC wedstrijden met een podiumplaats ertussen. Mezelf goed klasseren in het klassement van de SforZ-Rose marathoncompetitie en andere marathons.
Beste prestatie
2011 1e plaats NK Marathon Amateurs
Slechtste sportmoment
De marathon in Malmady helemaal op gaan door de kou, het slechte weer en een griep die er schijnbaar zat aan te komen.
Advies aan beginners
Plezier houden in de sport is het belangrijkste

Frank - Assen

Ook dit jaar was Assen weer de seizoen opener voor het mountainbiken. Na, na een lange rit aan te zijn gekomen bij de Baggelhuizerplas was het voor het inschrijven en warmrijden, eerst even tijd om bij te praten met alle bekenden. Het is toch weer gezellig elk jaar.

 

Tijdens het bijpraten kwam ik er achter dat we vandaag toch echt 90 minuten moesten rijden ten opzichte van het uurtje wat het normaal altijd geweest is. Achteraf bleek dit goed uit te komen voor mij.

De start verliep niet helemaal soepel. Kort nadat we weg waren en het strandje opreden was er vooraan een valpartij. Gelukkig kon ik er nog net omheen rijden en bij de eerste 15 aansluiten. In deze positie reed ik ook het bos in en was het een kwestie van geduld hebben om in te kunnen halen. Want door de smalle draaien en keren strook in de eerste helft van de ronde was inhalen niet echt mogelijk. Op het strand wist ik net weer één of twee plekken naar voren op te schuiven om vervolgens deze plek weer vast te houden in het bos. In de derde ronde floepte de band net even van de velg waardoor bijna alle druk uit de achterband verdween. Er was nog net genoeg over om voorzichtig verder te rijden naar de verzorgingspost. Maar tegen de tijd dat ik daar aan kwam was ik al ver teruggevallen. Na het oppompen van de band lag ik ergens rond de laatste plek en kon ik aan een flinke inhaalrace beginnen.

De inhaalrace liet vervolgens nog even op zich wachten omdat de band alsnog weer wat leegliep en een tweede keer oppompen nodig was. Toen dit gelukt was kon ik weer op pad en proberen om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. Dit lukte aardig en gelukkig duurde de wedstrijd dus 90 min waardoor ik uiteindelijk nog terug kon rijden naar een 30e plek.

Op naar Berlicum volgende week zondag.