Mark - Bergrace Lunteren

{socialbuttons}

Zondagochtend 4 September

De laatste Bergrace wedstrijd in Lunteren stond op het programma. Ik had dit weekend een dubbel programma want de dag voor de Bergrace stond ik opgesteld voor het NCK tijdrijden in Hoogezand Sappemeer. Niet echt ideaal aangezien zowel een ploegentijdrit als de Bergrace op het zware parcours in Lunteren aardig wat van je conditie vragen. Ik had me voorgenomen het NCK toch volle bak te rijden en direct op weg terug in de auto al de Compex Mi Sport erbij te pakken. Achteraf niet nodig geweest, na enkele kilometers wist een ploegenoot een verzonken putdeksel niet meer te ontwijken met als gevolg een valpartij waarbij enkele rijders betrokken waren. Ambulance erbij, einde NCK 2011. Bergrace ik kom eraan..

Vol goede moed stond ik aan het vetrek. De goudsberg lag er welliswaar zwaar bij maar dat zou de pret niet mogen drukken. Ik was immers in goede doen en de benen voelde goed. Daarnaast was vrijwel het hele Oxyin Racingteam aanwezig, de teamtent had weer een mooie plek gekregen en ook de weergoden waren de deelnemers van de 75 minuten in ieder geval goed gestemd. De sfeer was goed! Vanaf een mooie startplek op rij 2 was het een lange aanloop naar de klimmetjes, smalle paden en technische afdalingen. Ik kon vanaf het begin helaas mijn positie niet goed vast houden en viel na 1 ronde terug van plek 8-9 naar plek 20-25. Ik had veel moeite om de snelheid erin te houden, de technische gedeeltes waren voor mij helaas té technisch en daarnaast werkte het versnellingsapparaat en de rug ook niet mee. Echt veel slechter kon het niet gaan. Al snel haalde mijn teamgenoot Rolf mij in en later ook naamgenoot Mark. Resultaat 42e, terwijl ik stiekem toch had gehoopt op een plaats bij de eerste 20 of zelfs meer. Uiteindelijk ben ik 13e in totaal geworden na 4 series Bergraces (Wageningen, Arnhem, Oosterbeek en Lunteren).

Stefan_van_Essen_Lunteren_2011_01

Stefan_van_Essen_Lunteren_2011_06

Conclusie, er is nog veel werk aan de winkel. Werken aan de rug en buik in de sportclub LifeCity (meer coretraining), zorgen dat de fiets optimaal presteert en er moet meer op de mountainbike getraind worden. Het drukke wegprogramma is toch ten koste gegaan van mijn techniek, houding en explosiviteit. Volgend jaar gaan we dit echt anders doen.

Op naar de Bart Brentjes Challenge, toertochten en strandraces!

Sportieve groetjes,
Mark