Nico - Neheim

Neheim Arnsberg marathon!

Dit keer een Marathon een beetje in buurt! Op het programma stond 90km en 2000hm en het zou een mooi weertje worden dus een leuk dagje fietsen in het vooruitzicht!

Bij de start was het gelijk al dringen geblazen! Want alle afstanden starten gelijk en lag het tempo hierdoor al flink hoog! Na wat duw en trek werk zat ik mooi voorin bij teamgenoot Maarten. En kon ik mooi aanhaken in de kopgroep.

Alleen lag het tempo zo hoog dat ik er met een kilometer of 15 flink wat meer moeite mee kreeg om aan het wiel te blijven hangen! En was eigenlijk al een beetje te laat met mijn eigen tempo te rijden dus conclusie klein beetje opgeblazen;-) Team maatje Maarten liet zich nog even afzakken om me te helpen om in een groepje te blijven, maar dat mocht ook niet meer baten! Hij ging mooi zijn eigenkoers rijden( met als 3e plaats senioren 1 als uitkomst) en ik moest mijn eigen tempo rijden en zorgen dat ik weer het goede ritme kon oppakken.

Oja! Ik zou het bijna vergeten (not) het was in de tussen tijd ook gigantische gaan regenen. Zulk noodweer had ik echt niet verwacht! En maakte alles nog een stukje zwaarder, vooral de modder in je ogen omdat je bril niet meer op kon hebben maakte de afdalingen niet echt prettig! (na 2 dagen is alle modder uit m’n ogen;-)
Maar ondertussen zat ik in een mooi groepje met 70km rijders en had ik mijn ritme weer gevonden! Gelukkig niet te veel tijd verloren na dat ik me een beetje had opgeblazen! Maar toen kwam het besef dat zij bijna bij de finish waren en ik nog een rondje moest! Dat kon nog gezellig worden want ik zag geen rode nummerbordjes(90km) voor me of achter me. Dus heb ik de laatste 30km in mijn eentje gefietst, nog wel wat mensen op kunnen pikken maar die waren ook aardig leeg getrokken door het slechte weer! Eindelijk kwam de finish inzicht en zo toch nog als 11e Algemeen en 5e in mijn klasse over de finish gerold. 

Veel geleerd vandaag en flink afgezien!