Nico - Emmelshausen 69km P10

Vandaag stond er weer een halve marathon op het menu.

Lekker weer een Duitse marathon met veel hoogte meters, even heel wat anders dan de vorige wedstrijd de GJT Classic in Milheeze!;-)
Onlangs hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht en heb ik heel wat training uurtjes moet missen door al het verbouwen, toch met frisse zin deze kant op gegaan.

Omdat het een eindje rijden was lekker zaterdags deze kant op gegaan samen met teamgenoot Maarten Janssen en twee andere Tukkers! Hierdoor konden we ook al een mooi stukje verkennen en tot onze schrik was het redelijk nat! Maar het zou goed weer blijven en kon het redelijk opdrogen.

Volgende ochtend met een lekker zonnetje opgestaan, beentjes voelde redelijk en kon de wedstrijd gaan beginnen!
Ook dit jaar weer een snelle start en ik hoorde al snel een harde klap met de start. Dit bleek achteraf een flinke valpartij tegen het asfalt te zijn van teamgenoot Nard!#nooit fijn

Ik had in het begin flink moeite om in mijn ritme te komen en moest dus de kopgroep laten gaan! Na een kilometer of 25 ging het eindelijk lekker lopen en kon ik met wat jongens een mooi tempo rijden. Ik zag dat er wat jongens terug vielen uit de kopgroep maar we kwamen niet echt dichter bij. Tot dat ik een leuke afdaling (waar er veel van waren) wat dichter bij kwam en de jump kon maken naar een groepje van 3 en met deze Duitse gasten flink hard door kon rijden. Bijna de hele wedstrijd met hun door gereden we hadden niet echt uitzicht op de kopgroep. Heb nog 2 keer proberen weg te rijden op een klim maar dat mocht niet baten! En achteraf ook niet echt slim want ik moest in de laatste 5km 2 van deze jongens laten gaan!

Uiteindelijk als 10e algemeen (6e manner) over de streep gerold, Toch niet slecht met al die verbouw uurtjes in de benen!;-)
Het was weer een mooi weekend en met een lekker gevoel naar de volgende wedstrijd!

Tukker power:

schinderhannes