Nico - Groesbeek 70km

Hel van Groesbeek 70km!

Na eerst 2 XC wedstrijden te hebben gereden dit seizoen, stond er nu eindelijk de eerste marathon op het programma: de Hel van Groesbeek. Na niet een echt goed gevoel over te hebben gehouden aan de XC wedstrijden, stond ik niet met een hoge verwachting aan de start, dus met de gedachten: “kieken wat ’t wordt” begon ik aan de wedstrijd. Ik stond mooi vooraan in het start vak naast teamgenoot Mark Schepp, die ik deze dag nog flink nodig ging hebben! Vergeleken met vorig jaar kwam ik deze keer wel goed over de crossbaan (startlus), waardoor ik mooi kon aansluiten in de kopgroep.

Groesbeek2017 02


Echter had ik al snel bekeken dat dit me veel te hard ging en elke keer een gat moest laten vallen! Dus iets gas terug om me niet op te blazen, kwam ik in een mooi groepje van 6 a 8 personen terecht en kwam dus zo rond halverwege de koers rond de 12e plaats door de verzorging.


Dat groepje werd steeds groter omdat we veel mensen moesten inhalen van de 105km afstand en het tempo hierdoor wat langzamer werd, besloten Mark en Ik op ¾ van de koers flink gas te geven. Met nog 12 km te gaan zagen Mark en ik dat we weg waren gereden van het groepje. Zo konden we dus ook samen naar de streep rijden.
De laatste 12 km waren niet makkelijk want ik kreeg te maken met kramp, iets meer moeten drinken misschien maar goed dat mag de pret niet drukken! Nog een poging gedaan om er een sprintje uit te trekken tegen Mark, maar dat mocht niet baten (niet m’n sterkste kant).

Groesbeek2017 01


Uiteindelijk als 8e algemeen over de streep! Super blij mee en flink wat sneller dan vorig jaar, goed gevoel aan over gehouden! Op naar de volgende!